Αρχική Σχολή Γονέων Εξομολογήσεις μιας μητέρας: «Στην πεθερά μου: Συγνώμη..»

Εξομολογήσεις μιας μητέρας: «Στην πεθερά μου: Συγνώμη..»

grandma-and-grandson

Πάντα μου έκλεβες την λάμψη μου.Τους έδινες ότι ήθελαν. Δεν έλεγες ποτέ όχι όταν σου ζητούσαν κάτι. Δεύτερο γλυκό, ζαχαρωτά μετά το φαγητό και χρήματα αργότερα για παγωτό.

Προσπαθούσα να σου δείξω σεβασμό και εκτίμηση ενώ παράλληλα προσπαθούσα να σιγουρευτώ πως δεν θα κακομάθεις τα παιδιά μου επειδή τους έδινες ότι ήθελαν.

Κοίμιζες τα παιδιά στην αγκαλιά σου ενώ εγώ ήθελα να τους μάθω να κοιμούνται μόνα τους.

Έτρεχες κοντά τους με το που άκουγες τον παραμικρό θόρυβο ενώ εγώ ήθελα να τους αφήσω να το αντιμετωπίσουν για λίγο μόνα τους.

Νευρίαζα που τους έπαιρνες ακριβά δώρα τα Χριστούγεννα και στα γενέθλιά τους γιατί τα κακομάθαινες.

Εκνευριζόμουν γιατί πάντα ήθελαν να τρώνε στο σπίτι σου γιατί τους έκανες ότι φαγητό ήθελαν. Έφτιαχνες 3 διαφορετικά γεύματα για 3 αγόρια και πάντα τους είχες και μια μικρή έκπληξη στο τέλος. Εγώ όμως τα θεωρούσα όλα αυτά ανθυγιεινά και κακή επιρροή. Σου έλεγα με τρόπο πως δεν θέλω να τα κακομαθαίνεις αλλά εσύ συνέχιζες να το κάνεις.

Το ξέρω ότι ήσουν η γιαγιά και πως οι γιαγιάδες αυτό κάνουν. Όμως εγώ ήθελα να σταματήσεις να το κάνεις εδώ και τώρα.

Μέχρι που έφυγες.

Έπρεπε να πάρω στην αγκαλιά μου τα αγόρια μου και να τους πω ότι η γιαγιά τους πέθανε. Έφυγες τόσο γρήγορα και ξαφνικά και δεν πρόλαβες να δεις τα εγγόνια σου να αποφοιτούν από το σχολείο, να σπουδάζουν και να παντρεύονται. Τα εγγόνια σου δεν ήταν έτοιμα να σου πουν το τελευταίο αντίο.

Όλα αυτά τα χρόνια που εγώ ήμουν απασχολημένη με το να λέω γιατί τα κακομαθαίνεις, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο τα αγαπούσες. Δεν είχα καταλάβει ότι τους έδειχνες την αγάπη σου με όλους τους πιθανούς τρόπους: με τα δώρα, με τα φαγητά και με την παρουσία σου. Ήσουν η γιαγιά που τα αγαπούσε χωρίς όρια.

Κατάλαβα πόσο λάθος έκανα και πως εξέλαβα την αγάπη σου με λάθος τρόπο. Τα παιδιά μου πλέον έχουν γίνει έφηβοι και ακόμη τους λείπεις.

Δεν τους λείπουν τα δώρα αλλά οι αγκαλιές σου και η χαρά με την οποία τους υποδεχόσουν όταν ερχόντουσαν σπίτι. Ήθελα να σου πω πως θα έδινα τα πάντα για να γυρίσεις πίσω. Εύχομαι να μπορούσες να γυρίσεις έστω για λίγο για να τους δείξεις την αγάπη σου για μια τελευταία φορά. Να τους ετοιμάσεις ένα τελευταίο γεύμα και να τους κάνεις μια τελευταία έκπληξη με γλυκά και ζαχαρωτά

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι καινούριο στην ζωή των παιδιών μου εύχομαι να ήσουν εδώ για να το μοιραστούμε μαζί σου.

Θέλω να ξέρεις πως δεν θα σε ξεχάσουμε και θα είσαι πάντα στην καρδιά μας. Έδωσες τόση αγάπη και χαρά στα παιδιά μου που δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ.

Σου οφείλω μια μεγάλη συγνώμη και παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για εμάς.

babyradio.gr-Μαρίνα Σ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.