Έξυπνα tips για να βάλετε σε τάξη τη ντουλάπα σας

Ο Οκτώβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να βάλετε σε τάξη τις ντουλάπες σας. Με αυτό τον τρόπο θα τις προετοιμάσετε για το φθινόπωρο, αλλά και για τον χειμώνα που έρχεται.

Όταν στη ντουλάπα σας επικρατεί χάος είναι λίγο δύσκολο να νιώσετε ανανεωμένοι, καθώς στην ουσία θα φοράτε όλο τα ίδια και τα ίδια, μιας και δεν θα μπορείτε να βρείτε όλα τα ρούχα που έχετε. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρασυρθείτε σε αγορές που δεν χρειάζεται να κάνετε.

Φτιάχνοντας τη ντουλάπα σας θα ανακαλύψετε ένα σωρό ρούχα που σας αρέσουν, αλλά τα είχατε ξεχάσει κάπου στο πίσω μέρος της. Ξεκινήστε λοιπόν να οργανώσετε τη ντουλάπα σας και θα δείτε πόσο ανανεωμένοι θα νιώσετε!

closet2

1. Το πρώτο βήμα για να φτιάξετε τη ντουλάπα σας σωστά είναι να συνειδητοποιήσετε ότι θα πετάξετε πράγματα. Πρέπει να καταλάβετε ότι όσο κι αν κρατάτε μερικά αφόρετα ρούχα εδώ και χρόνια, αν δεν τα έχετε ήδη φορέσει δεν πρόκειται να το κάνετε. Όσο πιο λίγες επιλογές έχετε σε ρούχα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να υιοθετήσετε ένα ωραίο στυλ. Τα πολλά ρούχα προκαλούν σύγχυση. Γι’ αυτό αποφασίστε ότι θα πετάξετε ή θα δωρίσετε αρκετά από αυτά.

closet3

2. Σταθείτε πάνω από κάθε ρούχο και κάντε στον εαυτό σας τις εξής τρεις ερωτήσεις. Το αγαπάω; Με κολακεύει; Ταιριάζει στο στυλ μου; Αν η απάντηση και στις τρεις ερωτήσεις είναι «ναι», τότε μπορείτε να κρατήσετε το ρούχο. Αν η απάντηση είναι «δεν ξέρω», τότε ρωτήστε ακόμα το εξής. Τι έχει πιο μεγάλη αξία, αυτό το ρούχο ή ο χώρος που θα έχω όταν το ξεφορτωθώ; Αναλόγως με την απάντηση που θα δώσετε, θα κρίνετε αν πρέπει να πεταχτεί ή όχι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com