Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Έξυπνες ιδέες για παιχνίδι με το μωρό σας

Έξυπνες ιδέες για παιχνίδι με το μωρό σας

Baby-Picture-Boy-with-his-toysΑμέσως μετά τη γέννηση του μωρού σας και την επιστροφή στο σπίτι με το νέο μέλος της οικογένειας, καλείστε να αναλάβετε το ρόλο δασκάλου δείχνοντας στο νεογέννητο πόσο όμορφος και διασκεδαστικός είναι ο κόσμος.

Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται κυρίως μέσω του παιχνιδιού. Ωστόσο, η πληθώρα πληροφοριών από τη στιγμή που γίνεστε γονείς, ίσως σας κάνει να νιώθετε υπερφορτωμένοι και φοβισμένοι. Η Τζο Φροστ, από τις κορυφαίες ειδικούς στη φροντίδα των μωρών, μέσα από το βιβλίο της «Νταντά 2: Φροντίστε το μωρό σας με αυτοπεποίθηση» σας δίνει έξυπνες ιδέες και προτάσεις για να ξεκινήσετε.

Είναι σημαντικό να μην βλέπετε το παιχνίδι σαν αγγαρεία. Όσο κι αν θέλουμε το μωρό μας να πετύχει τον στόχο του, δεν πρέπει να το φτάνουμε στα όριά του. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται αβίαστα. Επειδή το παιχνίδι βγαίνει στο μωρό με φυσικό τρόπο, είναι σημαντικό να νιώσετε κι εσείς το ίδιο, ακόμα κι αν σας φαίνεται λίγο περίεργο στην αρχή. Ορισμένοι γονείς δεν έχουν βρεθεί ποτέ άλλοτε με κάποιο παιδί και όταν καλούνται να το κάνουν σκέφτονται αμήχανοι, «Ωραία, και τώρα τι κάνουμε;». Διασκεδάζετε!

mom_with_newborn_baby

Ιδέες για παιχνίδι

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε μόλις γεννηθεί το μωράκι σας είναι να περνάτε πολλή ώρα με το πρόσωπό σας κοντά στο δικό του. Επιπλέον, να του κάνετε πολλές αγκαλιές, να του δίνετε πολλά φιλιά και να του λέτε πολλά λογάκια –μερικές φορές και μόνο το όνομά του αρκεί. Να είστε σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα ανταποκριθεί γυρίζοντας το κεφαλάκι του, κάνοντας ένα γουργουρητό ή χαρίζοντάς σας ένα χαμόγελο.

Επειδή για το μωράκι σας τα πάντα είναι καινούρια, μην εκπλαγείτε εάν λόγω του υπερβολικού ενθουσιασμού σας του δώσετε ένα πολύ μεγάλο και θορυβώδες φιλί ή μια έντονη αγκαλιά και αυτό αρχίσει να κλαίει. Ορισμένα νεογέννητα απολαμβάνουν ιδιαίτερα τους ξαφνικούς ήχους ή τις κινήσεις και δεν κινούνται καθόλου, ενώ άλλα φοβούνται ιδιαίτερα. Θα το μάθετε πολύ γρήγορα.

Εξίσου σημαντικό είναι να αφήνετε απλώς το μωρό να υπάρχει δίπλα σας. Επειδή, ιδιαίτερα για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες, πρόκειται να κοιμάται πάρα πολλές ώρες, είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στις δραστηριότητες που του προσφέρουν ερεθίσματα και στο να το έχετε ακίνητο μέσα στην αγκαλιά σας, κοιτάζοντάς το στα μάτια και μιλώντας του γλυκά. Ο ήχος της φωνής σας και η αίσθηση των χεριών σας θα το καθησυχάσουν.

Μεγάλο μέρος του πρώτου έτους της ζωής του αφορά στην προετοιμασία για τη μελλοντική του ανάπτυξη. Στην αρχή, παρόλο που τα μωρά βλέπουν μόνο ασπρόμαυρα, δοκιμάστε να τους δίνετε χρωματιστά αντικείμενα. Άλλωστε, παρότι ξέρουμε ότι δεν μπορούν να διαβάσουν όταν γίνουν ενός έτους, εξακολουθούμε να τους διαβάζουμε ιστορίες. Παρά το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουν, με επιμονή θα τα βοηθήσουμε να τα καταλάβουν αργότερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.