Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Έξυπνη άσκηση για μεγαλύτερη απώλεια λίπους

Έξυπνη άσκηση για μεγαλύτερη απώλεια λίπους

Exercise-and-FitnessΚάθε εβδομάδα εμφανίζεται και μια καινούργια μαγική συνταγή για την απώλεια βάρους. Ειδικά τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών εμφανίζονται οδηγίες, με κρυμμένα έως τώρα μυστικά για το αδυνάτισμα, σε περιοδικά, φυλλάδια «ειδικών ευεξίας», τηλεοπτικές εκπομές και διαφημιστικά σποτ.Όμως η διαδικασία απώλειας βάρους και συγκεκριμένα του περιττού λίπους απο το σώμα δεν έχει μυστικά. Ήταν και θα παραμείνει η ίδια σε κάθε εποχή. Φυσικά δεν είναι άλλη απο το συνδιασμό μιας σωστά καταρισμένης υποθερμιδικής διατροφής με ποικιλία τροφών και της άσκησης.

Σημαντικό είναι να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους και αποδεχτούμε κάποιες σκληρές αλήθειες. Για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν υπάρχει «τοπικό αδυνάτισμα» αλλά συνολικό, ότι πρέπει να έχουμε υπομονή για να δούμε καλά αποτελέσματα και ότι η αλλαγή που θα καταφέρουμε εξαρτάται πολύ απο την αρχική κατάσταση του σώματός μας. Έχοντας τα παραπάνω κατα νου ας δούμε μερικά έξυπνα βήματα που θα κάνουν την άσκηση ακόμη πιο αποδοτική.

Στην μείωση του λίπους η άσκηση αντοχής παίζει μεγάλο ρόλο. Επικεντρωθείτε αρχικά στην συχνότητα με την οποία ασκείστε και όχι στην ένταση. Για παράδειγμα δεν είναι αρκετό να επισκέπτεστε το γυμναστήριο 2 φορές την εβδομάδα για 2 ώρες ενώ όλες τις υπολοιπες μέρες της εβδομάδας δεν είστε καθόλου δραστήριοι. Είναι προτιμότερο να ασκήστε καθημερινά για λιγότερη ώρα (πχ 45΄με 1 ώρα). Εάν έχετε συνηθίσει να ασκήστε καθημερινά π χ για 20΄ απλά αυξήστε τα σε 40΄με 50΄ κτλ. Προτιμήστε την αερόβια γυμναστική με περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμβηση, χορό και με εναλλαγές μεταξύ τους εαν υπάρχει δυνατότητα.

Women-and-Medical-2Για ακόμη μεγαλύτερη απώλεια ενέργειας και ενεργοποίηση του λιπώδους ιστού προσπαθείστε να εκτελέσετε ασκήσεις με αυξομειώσεις στην ένταση όπως πχ εάν έχετε επιλέξει το τζόκινγκ, ξεκινήστε στο συνήθη ρυθμό σας για μερικά λεπτά, μετά τρέξτε 2-3΄ και επιστρέψτε στον προηγούμενο ρυθμό. Επαναλάβετε τα «διαλείμματα τρεξίματος» ανα μερικά λεπτά έως ότου τελειώσει η διάρκεια της προπόνησής σας.Αν και η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αεροβική άσκηση, η αναερόβια άσκηση είναι επίσης ωφέλιμη για να τονωθούν και να αποκτήσουν καλύτερη εμφάνιση συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες και βέβαια για να αυξηθεί ο βασικός μεταβολισμός. Αυτή είναι και η μόνη ελπίδα για «τοπικό αδυνάτισμα» εννοώντας την καλύτερη εμφάνιση ενός συγκεκριμένου σημείου του σώματός μας. Στοχευμένες ασκήσεις με βαράκια ή αντιστάσεις 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Woman_Exercise_Ball_MΒέβαια αν δεν συνδυαστούν με την απαραίτητη αερόβια γυμναστική και σωστή διατροφή δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, όσο κι αν γυμνάσετε τους κοιλιακούς μύες, αν δεν μειωθεί ο λιπώδης ιστός δεν θα είναι ορατή η προσπάθειά σας. Τέλος, προσπαθήστε να γυμνάσετε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός σας εναλάσσοντας τις ασκήσεις που κάνετε αποφεύγοντας να μένετε σταθεροί σε μια καθημερινή ρουτίνα και θυμηθείτε ότι θα πρέπει να βρείτε την ισορροπία μεταξύ προσεγμένης διατροφής, επάρκειας θρεπτικών συστατικών και άσκησης για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Κωνσταντίνα Μπακλώρη,

MScΚλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος-Εξωτερική συνεργάτης του Nutricenter

http://www.nutricenter.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.