Αρχική InfoMommy Υγεία "Έξυπνους" φακούς επαφής για διαβητικούς ετοιμάζει η Google

"Έξυπνους" φακούς επαφής για διαβητικούς ετοιμάζει η Google

article-2540963-1AB98E7400000578-128_634x424Άλλη μία ανακάλυψη ήρθε στο τεχνολογικό προσκήνιο από την Google, η οποία παρουσίασε τους επαναστατικούς φακούς επαφής για διαβητικούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανατρεπτικοί φακοί αναλύουν τα δάκρυα όσων πάσχουν από τη νόσο, προειδοποιώντας τους εάν τα επίπεδα γλυκόζης τους είναι χαμηλά.

article-2540963-1AB98E6400000578-318_634x403“Ο διαβήτης είναι ένα τεράστιο και αυξανόμενο πρόβλημα, που επηρεάζει έναν στους 19 ανθρώπους στον πλανήτη. Πολλοί από εμάς ίσως να μην είναι εξοικειωμένοι με την καθημερινή πάλη που δίνουν οι διαβητικοί, προσπαθώντας να κρατήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους υπό έλεγχο. Η ανεξέλεγκτη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από επικίνδυνες επιπλοκές, κάποιες βραχυπρόθεσμες και άλλες μακροπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών στα μάτια, τα νεφρά και την καρδιά”, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Google σε αναγγελία τους σχετικά με τη νέα ανακάλυψη.

article-2540963-1AB98E7000000578-388_634x421Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, Brian Otis και Babak Parviz, πειραματίζονται με τους έξυπνους φακούς επαφής που προορίζονται για να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στα δάκρυα των διαβητικών, χρησιμοποιώντας ένα μικροσκοπικό ασύρματο τσιπάκι και έναν αισθητήρα γλυκόζης, τα οποία είναι ενσωματωμένα ανάμεσα σε δύο στρώματα από μαλακό υλικό φακών επαφής.

Επιπλέον, οι δύο ταλαντούχοι ερευνητές εξετάζουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης μικροσκοπικών LED που θα μπορούσαν να ανάψουν κάθε φορά που τα επίπεδα γλυκόζης βρίσκονται πάνω ή κάτω από τα καθορισμένα όρια.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά, προκειμένου να μετατρέψει αυτή την τεχνολογία σε ένα σύστημα που οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, ελπίζει να συνεργαστεί με άλλες ιατρικές εταιρείες για την ανάπτυξη των φακών επαφής και άλλων έξυπνων συσκευών παρακολούθησης της υγείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.