Έκτακτη Είδηση: Aυτά είναι τα νέα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση λόγω κορονοϊού

Νέα, έκτακτα μέτρα μόλις ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μετά και το ένατο κρούσμα στη χώρα μας. Νωρίτερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και με βάση τις συστάσεις της τα συναρμόδια υπουργεία θα λάβουν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή

Ειδικότερα, εκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα τα όσα ανακοίνωσε κλείνουν για 48 ώρες ήτοι στις 5 και 6 Μαρτίου  σχολεία, αθλητικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, κινηματογράφοι και θέατρα σε αυτές τις περιοχές. Στο ίδιο διάστημα αναστέλλονται όλες οι μαζικές συναθροίσεις και αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στους τρεις αυτούς νομούς.Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Μην αμελείτε την τήρηση των μέτρων υγιεινής και πρόληψης

“Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας, των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.” δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Έκτακτα Μέτρα

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.Σύμφωνα με την ενημέρωσή του κλείνουν για 5 – 6 Μαρτίου σχολεία, αθλητικά κέντρα, μουσεία, κινηματογράφοι, θέατρα στους τρεις αυτούς νομούς.

Gepostet von Πολιτική Προστασία am Mittwoch, 4. März 2020