Έκτακτη είδηση: Κλείνει το σχολείο που πηγαίνει ο γιος της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για το σχολείο που πηγαίνει το παιδί της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Οι δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι “το σχολείο είναι κλειστό για μία ημέρα, για προληπτικούς λόγους. Αύριο θα ανοίξει κανονικά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”.

“Είμαστε εντελώς ψύχραιμοι και ήρεμοι. Θέλω να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας πως θα με ψυχραιμία, ηρεμία και τήρηση των οδηγιών που έχουν εκδοθεί με οργάνωση και συνεργασία δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα”.

“Διαφυλάσσουμε την υγεία των μαθητών και δρούμε προληπτικά χωρίς πανικό. Χρειάζεται ψυχραιμία και κανένας πανικός. Είμαστε όλη στις θέσεις μας και δουλεύουμε κανονικά” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς ενημερώθηκαν μέσω SMS που έστειλε ο διευθυντής του σχολείου.

Οι δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου

Από τη μεριά του διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Μπίντας δήλωσε στο ThessToday.gr πως χθες το βράδυ ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και από την διευθύντρια της Α/βάθμιας εκπαίδευσης. “Εκτελώ τις εντολές τους. Ενημέρωσα τους γονείς και σήμερα 6 το πρωί ήρθα στο σχολείο και έβαλα τις ανακοινώσεις”.