Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Έκθεση Κόμικ: «ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ»- Mουσικό live των Happy Dog Project - Είσοδος ελεύθερη.

Έκθεση Κόμικ: «ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ»- Mουσικό live των Happy Dog Project - Είσοδος ελεύθερη.

Fotor1106142918

Δέκα σχεδιαστές και τέσσερις σεναριογράφοι από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή των κόμικς βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρούσα κοινωνική συνθήκη και επιλέγουν μία λέξη που κρίνουν ότι αντανακλά τη σύγχρονη ζωή ώστε να δημιουργήσουν ένα έργο βασισμένο σε αυτή.

Όλες οι λέξεις που προκύπτουν φέρουν αρνητικό πρόσημο: Διαίρεση, Ιδεοληψία, Ακεφιά, Ψέμα, Εγωισμός, Υποκρισία, Σήψη, Εμμονή, Ταπείνωση και Οργή. Ο αρνητισμός τους, ωστόσο, αναιρείται αφού το πρώτο γράμμα των επιλεγμένων λέξεων δημιουργεί τελικά μία ακροστιχίδα, η οποία αποτελεί τον τίτλο της έκθεσης, συνιστώντας ταυτόχρονα μία ευθεία πρόκληση προς το κοινό: «ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ».

Αντλώντας έμπνευση από τη δημοφιλή φράση του John Dewey που υποστηρίζει ότι: «ένα σωστά προσδιορισμένο πρόβλημα έχει λυθεί κατά το ήμισυ», οι καλλιτέχνες εξωθούν τον επισκέπτη σε μια πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας. Καθεμία από τις λέξεις, και κατ’ επέκταση το εννοιολογικό τους περιεχόμενο, παρουσιάζονται με τρόπο ωμό, απογυμνωμένο ή ακόμα και επιτηδευμένα σκληρό, τόσο στην ολότητά τους, όσο και στις συνέπειες και προεκτάσεις τους.

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί στο metamatic: taf μουσικό live των Happy Dog Project -  Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ / 23.10-15.11.2014

Έκθεση κόμικς - Εκθεσιακός χώρος του metamatic:taf - Νορμανού 5, Μοναστηράκι.

Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, στις 8:30 μ.μ.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 12.00-21.00, Κυριακή: 12.00-19.00

Δείτε περισσότερα για την έκθεση: theartfoundation.metamatic.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.