Αρχική InfoDad Έκθεση - σοκ: Το 36,7% των παιδιών στην Ελλάδα σε κίνδυνο φτώχειας

Έκθεση - σοκ: Το 36,7% των παιδιών στην Ελλάδα σε κίνδυνο φτώχειας

Το χάσμα μεταξύ των βόρειων ευρωπαϊκών χωρών και των χωρών της κρίσης στην νότια Ευρώπη παραμένει τεράστιο αναφέρει η έκθεση της Bertelsmann για το 2015 «Social Justice in the EU – Index Report 2015» Social Inclusion Monitor Europe. Στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, το ποσοστό των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό έχει αυξηθεί και πάλι σε σύγκριση με την έρευνα του περασμένου έτους αναφέρει η έκθεση που υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα, το 36 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού είναι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού με μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι.

Τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας δεν είναι πρόβλημα μόνο των αναπτυσσόμενων χωρών. Είναι επίσης πρόβλημα, και μάλιστα ραγδαία αυξανόμενο, των ανεπτυγμένων χωρών, οι οποίες όμως ζουν υπό τη βαριά σκιά της οικονομικής κρίσης.  Σύμφωνα με τα τον ΟΟΣΑ, η παιδική φτώχεια υπολογίζεται από το ποσοστό των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς το εισόδημα των γονιών τους είναι εξαιρετικά μικρό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.