Αρχική InfoSchool Δημοτικό «Έλα στη θέση μου»: Η θεατρική παράσταση που μιλά στους μαθητές για το bullying παρουσιάζεται στο θέατρο Μπρόντγουαιη (24/2)

«Έλα στη θέση μου»: Η θεατρική παράσταση που μιλά στους μαθητές για το bullying παρουσιάζεται στο θέατρο Μπρόντγουαιη (24/2)

Το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης του προγράμματος «Bullying-Free : Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου χωρίς σχολική βία», δημιούργησε την πρότυπη παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «’Ελα στη θέση μου». Με στόχο την σωστή ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών αφενός για τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού και αφετέρου για τους τρόπους αντιμετώπισής τους, το σενάριο του έργου βασίζεται στην ανάδειξη της αξίας της φιλίας και της αρμονικής συμβίωσης των παιδιών στο περιβάλλον του σχολείου.

Η υπόθεση της παράστασης:

Ο Δημήτρης, ένα καλοπροαίρετο και ευγενικό παιδί πηγαίνει στο καινούργιο του σχολείο, γεμάτος από αισιοδοξία για τους νέους φίλους που θα κάνει. Μπαίνει στη θέση των συμμαθητών του και μεταμορφώνει τις αγενείς συμπεριφορές σε υποδειγματικές, μέσα από την ειλικρινή συζήτηση, την φιλική διάθεση και την ανιδιοτελή αγάπη.

« ΚΩΣΤΑΣ: Δημήτρη, εσύ αγαπάς όλο τον κόσμο.. Φαίνεται ότι ζεις
σε ένα σπίτι που υπάρχει πολλή αγάπη.. έχεις ανθρώπους να σε
αγαπάνε και να σε νοιάζονται..
ΠΑΝΟΣ: Θέλεις και εμάς στην παρέα σου;
ΚΩΣΤΑΣ: Μας θέλετε φίλους σας κι εμάς;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Βάσω…
Ο Κώστας και ο Πάνος δεν είναι κακά παιδιά.. απλώς χρειάζονται
αγάπη και προσοχή… Βάσω, από εδώ οι νέοι μας φίλοι!!!
ΚΩΣΤΑΣ & ΠΑΝΟΣ: Ναιαιαιαι!!!!!! »*

*Ο παραπάνω διάλογος αποτελεί απόσπασμα από την παιδική θεατρική παράσταση «Έλα στη θέση μου».

12715789_10153888054886753_3735131122357096366_n

Επιμέλεια θεατρικού έργου «Έλα στη θέση μου»

Συντελεστές:

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Μαρία Δεληκωνσταντίνου

Μουσική: Μιχάλης Παπαγεωργίου

Σκηνικά/ Κοστούμια: Ελένη Τσομλεκτσόγλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Δημήτρης: Κωνσταντίνος Μούτσης

Μαμά/ Βάσω: Δήμητρα Καρακωνσταντή

Κώστας: Νίκος Αναγνωστόπουλος

Πάνος: Ηλίας Άρης

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η θεατρική παράσταση πρόκειται να διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ., στο θέατρο Μπρόντουγαιη, Αγiου Μελετίου 61 & Πατησίων, Κυψέλη. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν και οι 600 μαθητές από τα 10 σχολεία της Περιφέρειας Αττικής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Bullying-Free: Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου χωρίς σχολική βία», με ελεύθερη είσοδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.