Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Ελάτε να ανακαλύψουμε "τα πουλιά της Θεσσαλονίκης" σε ένα τριήμερο δράσης

Ελάτε να ανακαλύψουμε "τα πουλιά της Θεσσαλονίκης" σε ένα τριήμερο δράσης

Afisa A3 Promo - Final - for webΜια άλλη πλευρά της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από αύριο Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, οι Θεσσαλονικείς με τη βοήθεια του νέου Οδηγού Αναγνώρισης των Πουλιών της Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε πρόσφατα, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Πιο συγκεκριμένα η δράση ξεκινάει αύριο Πέμπτη 13 Νοεμβρίου με την παρουσίαση και τη δωρεάν διάθεση του Οδηγού Αναγνώρισης και ολοκληρώνεται τις επόμενες τρεις μέρες με περιπάτους παρατήρησης πουλιών σε πάρκα και γειτονιές της πόλης με κατάλληλο εξοπλισμό και τη βοήθεια των μελών της Ορνιθολογικής. Στόχος της δράσης είναι οι νέοι της πόλης να μυηθούν στην παρατήρηση και αναγνώριση των πουλιών της Θεσσαλονίκης με τη χρήση του νέου Οδηγού.

10669035_10152747361633482_8461443350103730318_o

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση του έντυπου Οδηγού Αναγνώρισης των πουλιών της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στις 18:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Ο Οδηγός θα διατίθεται δωρεάν στους συμμετέχοντες
  • Παρατήρηση πουλιών με τη βοήθεια του έντυπου Οδηγού Αναγνώρισης και μελών της Ορνιθολογικής στην Παραλία και στα πάρκα της πόλης την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου από τις 15:00 έως τις 17:00, με εκκίνηση το Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην Αναψυκτηρίων) απέναντι από τη ΧΑΝΘ στο αναψυκτήριο Ξαρχάκος
  • Παρατήρηση πουλιών στην Άνω Πόλη κοντά στα Τείχη, ξεκινώντας από τον Πύργο Τριγωνίου το Σάββατο 15 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 12:00
  • Παρατήρηση πουλιών στην Πανεπιστημιούπολη, αρχίζοντας από την Πλατεία Χημείου την Κυριακή 16 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 12:00.

Η Θεσσαλονίκη, αν και μεγάλο αστικό κέντρο, φιλοξενεί περισσότερα από 140 είδη πουλιών, ορισμένα από αυτά σπάνια ή και απειλούμενα. Τουλάχιστον 42 είδη, αρκετά από αυτά κοινά πουλιά, γνωστά στους περισσότερους, ζουν στην πόλη όλον το χρόνο, φωλιάζουν και αναπαράγονται. Ένας σημαντικός αριθμός πουλιών ζει στις λιγότερο ανεπτυγμένες γωνιές της πόλης, στα πιο πυκνά σημεία των πάρκων και στα πιο παλιά και ήσυχα κτίρια, ενώ εξαρτάται άμεσα από τη διατήρηση των υπαρχόντων και τη δημιουργία νέων «πυρήνων φύσης» μέσα στο αστικό περιβάλλον. Για αρκετά επίσης είδη πουλιών η Θεσσαλονίκη αποτελεί σταθμό ξεκούρασης και διατροφής κατά τη μετανάστευση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.