Ελάτε να ανοίξουμε πανιά στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού παρέα με τη «Βαϊάνα»!

Οι δημιουργοί των Ψυχρά και Ανάποδα και Ζωούπολη παρουσιάζουν μια επική ταινία που ανοίγει πανιά στα αχαρτογράφητα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού. Με πρωταγωνίστρια μια τολμηρή έφηβη με πάθος για τον απαγορευμένο ωκεανό και συνοδοιπόρο τον πληθωρικό ημίθεο Μάουι, η νέα ταινία των Walt Disney Animation Studios θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της Ωκεανίας παρέα με μυθικά πλάσματα και πολλούς αξέχαστους χαρακτήρες – από τον επιβλητικό αρχηγό μιας αρχαίας φυλής μέχρι ένα εγωκεντρικό παραφορτωμένο καβούρι.

Εντυπωσιακά εφέ, καταιγιστική δράση, τραγούδια, συγκίνηση και γέλιο είναι όλα εκείνα που θα κάνουν τη Βαϊάνα και τον μαγικό της κόσμο την επόμενη κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.

Σύνοψη
Για πολλές γενιές, ένας φιλήσυχος λαός ζει σε ένα νησί του Ειρηνικού. Πέρα από τον ύφαλο όμως παραμονεύει ένα μεγάλο κακό. Ο θρύλος μιλάει για έναν ήρωα που θα ταξιδέψει για να βρει τον ημίθεο Μάουι. Αυτή είναι η ιστορία της Βαϊάνα που θα αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή για να σώσει τον λαό της.

Διάρκεια: 113’

22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D
Mεταγλωττισμένη και με υπότιτλους

Βαϊάνα (με τη φωνή της Μαρίνας Σάττι)

Η Βαϊάνα είναι μια τολμηρή, πεισματάρα και καλόκαρδη 16χρονη κοπέλα που ψάχνει να βρει τον εαυτό της. Ο πατέρας της, ο Αρχηγός Τούι, θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του και να γίνει αρχηγός του νησιού μια μέρα. Όμως η Βαϊάνα έλκεται από τη θάλασσα, παρ’ όλο που ο πατέρας της έχει απαγορέψει σε όλους να περάσουν τον ύφαλο.  Όταν το νησί της αρχίζει να κυκλώνεται από διάφορες απειλές, η Βαϊάνα παραβλέπει τους κανόνες του πατέρα της και βάζει πλώρη για μια επική περιπέτεια προκειμένου να σώσει το λαό της και να βρει τις απαντήσεις που έψαχνε μια ζωή. «Θέλει να λύσει το πρόβλημα αυτού του κόσμου που τους έχει στοιχειώσει και έχει κάνει το ταξίδι αδύνατο. Αν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που τους έχει ταλαιπωρήσει για χίλια χρόνια, ίσως το ταξίδι να ξαναγίνει δυνατό» σχολιάζει ο σκηνοθέτης John Musker.

Μάουι (με τις φωνές των Dwayne Johnson /Μιχάλη Κουινέλη-Stavento)

Ο Μάουι είναι ένας ημίθεος, μισός θεός, μισός θνητός και ολόκληρος υπέροχος. Χαρισματικός και αστείος, αμολάει ένα μαγικό αγκίστρι και μεταμορφώνεται σε διάφορα ζώα ή τραβάει νησιά από τη θάλασσα. Ρίχνει λάσο στον ήλιο για να δώσει μεγαλύτερες μέρες στους ανθρώπους και τιθασεύει τη θαλάσσια αύρα για το καλό τους. O Μάουι κάποτε θεωρούνταν φοβερός ήρωας στην Ωκεανία, αλλά μετά από μια μοιραία απόφαση, βρίσκεται απομονωμένος. Σ’ αυτό το σημαντικό ταξίδι που θα κάνει μαζί με τη Βαϊάνα, ο Μάουι επιστρατεύει τις υπερδυνάμεις του. Ο χαρακτήρας του Μάουι είναι εμπνευσμένος από έναν μυθολογικό ήρωα που είναι γνωστός σε όλη την Ωκεανία. Είναι ένας αστείος, ισχυρός ήρωας και όλοι ξέρουν τις περιπέτειες του.

Trivia

Η Βαϊάνα έχει εφτά διαφορετικά κοστούμια στην ταινία. Όλοι οι χαρακτήρες φοράνε ρούχα από υφάσματα και υλικά που ήταν διαθέσιμα πριν από 2000 χρόνια.

Οι δημιουργοί χάρισαν στη Βαϊάνα μια αθλητική φιγούρα που εκφράζει την ηρωική της φύση. Μελετήθηκαν πολλές φωτογραφίες ανθρώπων που ζουν στην Πολυνησία και κατέληξαν να τις χαρίσουν έντονα μήλα και ένα κάπως φουσκωμένο άνω χείλος.

Για τα μαλλιά των ηρώων της ταινίας, ειδικά για τα μακριά, γεμάτα μπούκλες μαλλιά της Βαϊάνα, δημιουργήθηκε ένα ειδικό πρόγραμμα ψηφιακής τεχνολογίας που πήρε από μόνο του έξι μήνες για να είναι έτοιμο. Η μεγαλύτερη δυσκολία στην ταινία ήταν όταν η Βαϊάνα είχε βρεγμένα μαλλιά και έπρεπε οι μπούκλες της να φαίνονται φυσικές. Οι δημιουργοί μάλιστα κάλεσαν εθελόντριες με παρόμοια μαλλιά για να μελετήσουν τις βρεγμένες τους μπούκλες και να επιτύχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ανάμεσα στα τατουάζ του Μάουι ξεχωρίζει ο Μικρός Μάουι, μια δισδιάστατη αναπαράσταση του ημίθεου που παίζει τον ρόλο της συνείδησης του και εξασφαλίζει ότι θα κάνει το σωστό. Ο Μικρός Μάουι έχει σχεδιαστεί στο χέρι και είναι αναφορά στον Jiminy Cricket, την επίσημη φωνή της συνείδησης του Πινόκιο.

Για να αναπαραστήσουν τον έναστρο ουρανό της ταινίας, οι δημιουργοί απευθύνθηκαν σε αστρονόμους που τους υπέδειξαν ποια αστέρια ήταν ορατά στον Ειρηνικό πριν από 2000 χρόνια.

Στα ελληνικά ακούγονται: Μαρίνα Σάττι, Μιχάλης Κουινέλης, Δημήτρης Πακσόγλου, Βίνα Παπαδοπούλου, Βάσια Ζαχαροπούλου, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Στέλιος Ψαρουδάκης, Χαρά Ζησιμάτου, Χρήστος Συριώτης

Δείτε το trailer: