Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Ελάτε να μάθετε «πώς γράφεται ένα κακό παιδικό βιβλίο» στο Μέγαρο Μουσικής (25/2)

Ελάτε να μάθετε «πώς γράφεται ένα κακό παιδικό βιβλίο» στο Μέγαρο Μουσικής (25/2)

rposklisi gia kako 2-1Το παιδικό βιβλίο, ελληνικό και μεταφρασμένο, καλύπτει σχεδόν το 25% της βιβλιοπαραγωγής και ενδιαφέρει τους πάντες: πρώτα τα παιδιά, που είναι οι φυσικοί αποδέκτες της, αλλά και όσους αποφασίζουν γι’ αυτά, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Επίσης και όλους όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή του: εκδότες, συγγραφείς, εικονογράφους. Όμως, τα πράγματα στον χώρο του παιδικού βιβλίου δεν είναι όπως θα τα περιμέναμε, διότι κυκλοφορούν και κακά εκδοτικά προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά.

Κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο παιδικό βιβλίο θα παρουσιαστούν σε συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης: 19.00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus και σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό Ο αναγνώστης. Στη συζήτηση που έχει τίτλο «Πώς γράφεται ένα κακό παιδικό βιβλίο» μετέχουν οι: Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγγελική Γιαννικοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δημήτρης Χαλκιόπουλος, Γραφίστας/Σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας. Συντονίζει εκ μέρους του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης η Μαρίζα Ντεκάστρο, κριτικός λογοτεχνίας για παιδιά.

Οι ομιλητές που μετέχουν στη συζήτηση θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις, μεταξύ άλλων, στα ερωτήματα: «Ποια είναι τα προβλήματα των κακών παιδικών βιβλίων;», «Πού εντοπίζονται;». Θα δώσουν αρνητικά αλλά και θετικά παραδείγματα εκδοτικών παραγωγών και θα αναφερθούν σε θέματα όπως ο φανερός και ο κρυμμένος διδακτισμός, οι αντιγραφές και η έλλειψη πρωτοτυπίας, τα στερεότυπα στην πλοκή, τους χαρακτήρες και την εικονογράφηση, οι γλωσσικοί κώδικες, η θεματολογία και οι μόδες, η αισθητική παρουσίαση, τα γραφιστικά και η ποιότητα της εκτύπωσης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοιχτή σε όλους. Η σύνδεση θα είναι εφικτή την ίδια μέρα της εκδήλωσης μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Η είσοδος είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας). Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα
210 7282333


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.