Αρχική Σχολή Γονέων Ελάτε να μάθετε τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα και να βελτιώσετε τη σχέση σας με τα παιδιά στον Ευριπίδη στη Στοά (20/11)

Ελάτε να μάθετε τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα και να βελτιώσετε τη σχέση σας με τα παιδιά στον Ευριπίδη στη Στοά (20/11)

Το να είναι κάποιος αποτελεσματικός γονέας είναι σκληρή δουλειά. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από τις εικόνες των ήρεμων και συνεργάσιμων παιδιών που βλέπουμε στα τηλεοπτικά διαφημιστικά. Τις περισσότερες ημέρες τα παιδιά είναι δώρο, πολλές φορές όμως αποτελούν την απόλυτη πρόκληση για τους γονείς. Υπάρχουν εκρήξεις, καυγάδες, διαπληκτισμοί, διαφωνίες για το φαγητό, το διάβασμα, την ώρα που πρέπει να πάνε για ύπνο και άλλα θέματα που καμμιά φορά σκιάζουν τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής.

Πολλοί γονείς μπορεί να αισθανθούν απροετοίμαστοι ή ανεπαρκείς και όντας σε απελπισία κάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν και οι δικοί τους γονείς. Άλλοι έχοντας ορκιστοί να μην γίνουν ποτέ σαν τους γονείς τους, ακολουθούν τον ακριβώς αντίθετο δρόμο, που αποδεικνύεται εξίσου αναποτελεσματικός.

Στη δεύτερη διάλεξη του κύκλου διαλέξεων «Πρόληψη και αποκατάσταση στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας» που διεξάγονται στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Στοά την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 18.00-21.00, οι γονείς θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο «Εισαγωγή στο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα» με τον Αλέκο Παπάγο, Πρόεδρο του Οργανισμού Gordon Hellas, Σύμβουλο PCA

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, που όχι μόνο καθιστούν την τιμωρία άσκοπη και άχρηστη, αλλά θέτουν και ισχυρά θεμέλια για την καλλιέργεια του αισθήματος της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητας στο κοινωνικό σύνολο στα παιδιά. Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των δεξιοτήτων που προτείνει ο Gordon – που είναι και το αντίδοτο της σχολής που πρεσβεύει ότι ενίοτε η τιμωρία είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Οι δεξιότητες αυτές, σε αντίθεση με τις τιμωρίες, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας, να είναι λειτουργικά, αυτόνομα, χαρούμενα και ψυχικά υγιή.

Η διάλεξη είναι βασισμένη στο βιβλίο Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα που κυκλοφορεί από την Gordon Hellas.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο café του Ευριπίδη στη Στοά (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).

Κόστος συμμετοχής: 5 € ανά συνάντηση

Η παρακολούθηση των διαλέξεων γίνεται με δηλώσεις συμμετοχής στο 210 6800644, εσωτερικό 505, 9.00-16.00 ή με αποστολή email στο pr@evripidis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.