Αρχική InfoTeens Νέα Ελάτε να μάθετε την ιστορία του βιβλίου και της τυπογραφίας στο δωρεάν εργαστήρι της Ωνάσειου Βιβλιοθήκης (19/11)

Ελάτε να μάθετε την ιστορία του βιβλίου και της τυπογραφίας στο δωρεάν εργαστήρι της Ωνάσειου Βιβλιοθήκης (19/11)

Tα παιδιά γνωρίζουν τη μαγεία της τυπογραφικής επιμέλειας των βιβλίων μέσα από παραδείγματα ελληνικών εκδόσεων από τον 15ο έως τον 21ο αιώνα συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η ιστορία του Βιβλίου - Τυπογραφία" που διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 11 η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της δομής ενός βιβλίου; Τι είναι τα πρωτογράμματα, η σελίδα τίτλου, ο κολοφώνας και η σελίδα συντελεστών; Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναζωπυρώνει την αγάπη για το έντυπο βιβλίο!

Εκπαιδευτική εκδρομή*: Μετά την ολοκλήρωση του Α' μέρους του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά θα επισκεφτούν το πιο παλιό τυπογραφείο της Αθήνας, το ιστορικό τυπογραφείο του κ. Νικόλαου Βοζίκη, όπου και θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο την τέχνη της παραδοσιακής τυπογραφίας, ενώ στο τέλος θα παραλάβουν τα γράμματα του ονόματός τους σε μεταλλικά τυπογραφικά στοιχεία!

* Η επίσκεψη των παιδιών (με τη συνοδεία ενός γονέα) στο τυπογραφείο του κ. Νικόλαου Βοζίκη (Ζηνοδώρου 17, Αθήνα - Κολωνός), θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν του Ιδρύματος Ωνάση.

Συντελεστές:
Δημήτρης Λεγάκης, Σχεδιαστής, Ιδρυτικό μέλος του Αρχείου Οπτικής Επικοινωνίας Ελλάδας
Νικόλαος Βοζίκης, Εκδότης-Τυπογράφος

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 210 37 13 000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00).

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

Πότε: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 | 11:00-14:00

ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Αμαλίας 56, Αθήνα, Στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter