Αρχική Σχολή Γονέων Ελάτε να μάθουμε πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν να εκφράζονται με ευγένεια και σεβασμό (30/11)

Ελάτε να μάθουμε πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν να εκφράζονται με ευγένεια και σεβασμό (30/11)

Οι κοινωνικές δεξιότητες δεν περιορίζονται μόνο στην τυπική εκμάθηση καλών τρόπων: επιτρέποντας την αποτελεσματική αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, αποτελώντας σημαντικό εργαλείο για την ομαλή ένταξη σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα και όντας απαραίτητες για την ανθρώπινη συμβίωση, η απόκτησή τους ανάγεται σε βασική ανθρώπινη ανάγκη. Συνεπώς, η διδασκαλία της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς θα πρέπει να τίθεται ως πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος, ιδιαίτερα κατά την προσχολική ηλικία όταν με την ένταξη του νηπίου στο πρώτο του σχολικό περιβάλλον το παιδί αρχίζει να δέχεται συστηματικά κοινωνικά ερεθίσματα σε ένα πλαίσιο διαφορετικό από αυτό της οικογένειας.

Πόσο σημαντικές είναι για την ανάπτυξη των παιδιών οι σχέσεις με τους συνομηλίκους; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να μάθουν να εκφράζονται με ευγένεια και σεβασμό; Ποια είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος για να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να τιθασεύουν αισθήματα ζήλιας ή θυμού και να περιορίζουν τις φωνές τους; Μπορούμε να τους υποδείξουμε με διασκεδαστικό τρόπο τη δύναμη της λέξης «συγγνώμη»;

Στην ημερίδα "Εγώ και οι άλλοι: Εκφράζομαι, συνεργάζομαι, επικοινωνώ" που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο Μεταίχμιο θα συζητήσουμε δημιουργικές πρακτικές με βάση τις οποίες τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν αρμονικά με άλλους, να ακολουθούν τους κανόνες της τάξης, να εκφράζονται και να επικοινωνούν στο πλαίσιο μιας ομάδας χωρίς να χάνουν τη μοναδικότητά τους. Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα φύγουν με ιδέες και προτάσεις που θα τους επιτρέψουν να διδάξουν σωστούς τρόπους συμπεριφοράς με απλό, κατανοητό, αλλά και ουσιαστικό τρόπο.

Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, αλλά και σε γονείς.

Εισηγητές:
Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων
Μαίρη Μπιρμπίλη, νηπιαγωγός-υπεύθυνη βιβλίου στο portal ELNIPLEX
Απόστολος Πάππος, νηπιαγωγός-διαχειριστής/συντάκτης στο portal ELNIPLEX

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά παιδικών βιβλίων ελάχιστης ονομαστικής αξίας 8 ευρώ από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Πολυχώρος Μεταίχμιο

Ιπποκράτους 118, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.