Ελάτε να μαζέψουμε ελιές και να ακούσουμε παραμύθια στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (7/12)

97660Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου έχουμε να σας προτείνουμε μια ιδιαίτερη δραστηριότητα που θα σας δώσει την δυνατότητα να περασετε πολύτιμες στιγμές δημιουργικότητας συντροφιά με τα παιδιά. Τι θα κάνετε; Θα μαζέψετε ελιές στον Ιστορικό Ελαιώνα, θα παίξετε μαζί παιχνίδια στη φύση και θα ξεκουραστείτε με παραδοσιακά παραμύθια στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Μονή Καισαριανής).

Το μάζεμα της ελιάς θα γίνει στον «Ιστορικό Ελαιώνα» στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, το οποίο διαχειρίζεται η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και απλώνεται γύρω από την Μονή Καισαριανής. Ο «Ιστορικός Ελαιώνας» ξαναφυτεύτηκε με πρωτοβουλία της Φιλοδασικής, όπως είχε αποτυπωθεί σε χαλκογραφία του 1745. Στο «λιομάζωμα» μπορούν να συμμετάσχουν γονείς και παιδιά, σε μία εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια με παραδοσιακά παιχνίδια, μύθους και ιστορίες.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί, η παρέα μικρών και μεγάλων θα συναντηθεί στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής. Από εκεί θα ξεκινήσει για τον Ιστορικό Ελαιώνα όπου όλοι θα βοηθήσουν στο μάζεμα, το ξεχώρισμα και το φόρτωμα του καρπού της ελιάς στα γαϊδουράκια που βοηθούν τους ανθρώπους που φροντίζουν το «Αισθητικό Δάσος», πριν μεταφερθεί στο ελαιοτριβείο. Είναι παράδοση, εδώ και μερικά χρόνια στη Φιλοδασική, το ελαιόλαδο από τα λιόδεντρα αυτά να μοιράζεται σε ιδρύματα για παιδιά. Μικροί και μεγάλοι θα βουτήξουν πιο βαθιά σε αυτή την εμπειρία μέσα από απλά παιχνίδια που θα συντονίσουν η παιδαγωγός κ. Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κ. Κατερίνα Λιάπη. Τέλος, θα ξεκουραστούν στην παρέα της Αγνής Στρουμπούλη, σε μια αφήγηση παραμυθιών που έχουν συνδεθεί παραδοσιακά με τη συνεργασία και με τη δουλειά στη γη και στη φύση.

Η εκδήλωση είναι μια ακόμα αφορμή για να βρεθούν οι οικογένειες κοντά στη φύση, να περιηγηθούν στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και να το γνωρίσουν.

Θα χρειαστείτε: νερό, άνετα (και παλιά) ρούχα, παπούτσια για περπάτημα στο βουνό

Πότε: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, πίσω από τη Μονή Καισαριανής, σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.
Διάρκεια: περίπου 2 ώρες
Για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Συμμετοχή: 5€ ανά οικογένεια. Τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.
Καθώς ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 7220866 καθημερινές από 10.00- 14.00, κα. Κατερίνα Λιάπη.


Ιερά Μονή Καισαριανής

Υμηττού 47-51