Αρχική Fun Time Ελάτε να παίξουμε με τα μανταλάκια

Ελάτε να παίξουμε με τα μανταλάκια

clothespin-jungle-02Τα ωραιότερα παιχνίδια που μπορούν να χαρίσουν ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης είναι αυτά που τα παιδιά θα φτιάξουν μόνα τους αξιοποιώντας υλικά και αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι. Σήμερα, λοιπον, σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε τα ξύλινα μανταλάκια που έχετε για την μπουγάδα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και φτιάξτε μαζί με τα παιδιά τις ακόλουθες κατασκευές.

IMG_5681

Τα ζωάκια της ζούγκλας

Ζωγραφίστε σε μια κόλλα χαρτί τα ζώα της ζούγκλας και αφήστε το παιδί να τα ζωγραφίσει. Εν συνεχεία κόψτε το περίγραμμα των ζώων και στερεώστε τις άκρες του με μανταλάκια όπως δείχνει και η φωτογραφία.

bdf8a4b48a737680dc4bddabbbf80cb4

Μια ποδοσφαιρική ομάδα από μανταλάκια

Ο γιος σας λατρεύει το ποδόσφαιρο και δεν αφήνει στιγμή τη στρογγυλή θεά παρά μόνο όταν έρθει η ώρα του ύπνου. Πάρτε τα ξύλινα μανταλάκια της μπουγάδας δώστε του τέμπερες και παροτρύνετέ τον να ζωγραφίσει τις φιγούρες των αγαπημένων του ποδοσφαιριστών όπως δείχνει και η φωτογραφία. Μόλις τελειώσει η ζωγραφική αφήστε τα μανταλάκια να στεγνώσουν. Ένας βόλος στη θέση της μπάλας θα εξασφαλίσει στα παιδιά ένα αξέχαστο ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

ClothesPinAirplaneMagnetCraft1

Με αεροπλάνα και μανταλάκια ταξιδεύουμε...

Με τρία μόλις υλικά, τα μανταλάκια σας θα γίνουν τα αεροπλάνα που θα συνοδεύσουν τις φανταστικές ιστορίες των παιδιών. Βάψτε τα στα χρώματα της αρεσκείας των παιδιών, κολλήστε λίγη κόλλα στο πάνω και στο κάτω μέρος κάθε μανταλακίου και τοποθετήστε πάνω και κάτω από ένα γλωσσοπίεστρο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.