Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ελάτε να συζητήσουμε για τη πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και υπερβαρότητας (3/2)

Ελάτε να συζητήσουμε για τη πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και υπερβαρότητας (3/2)

edra (1)Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί μάστιγα για την υγεία των παιδιών καθώς όλο και αυξάνονται τα κρούσματα παιδιών που διαγιγνώσκονται είτε ως υπέρβαρα είτε ως παχύσαρκα. Το γεγονός ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται με γρηγορότερους ρυθμούς από ό,τι οι αλλαγές στο γενετικό μας υλικό, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για την επιδείνωση του προβλήματος δεν ευθύνεται μόνον η κληρονομικότητα αλλά και μια πλειάδα άλλων παραγόντων (οικογενειακοί/περιβαλλοντικοί) οι οποίοι χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

childhood-obesityΣτα πλαίσια αυτής της κατάστασης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιστερίου σε συνεργασία με το Πρόγραμμα "Χάνω Βάρος - Κερδίζω Ζωή" του Ιατρείου Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος του Νοσοκομείου Παίδων "Αγ. Σοφία" και με την συμπαράσταση των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λινάρδάτου προσκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς στην ενημερωτική ημερίδα "Πρόληψη και αντιμετώπισης της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία" που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 17:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο των εκπαιδευτηρίων.

Ελάτε να ενημερωθούμε για την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας για τη μείωση των ποσοστών της παιδικής παχυσαρκίας με απώτερο στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά αλλά και ολόκληρη η οικογένεια να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους κατά τρόπο ριζικό και διαρκή.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη προς το κοινό.

Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι
211 500200,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.