Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Έλεγχος της νεογνικής βαρηκοΐας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Έλεγχος της νεογνικής βαρηκοΐας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Θέματα διάγνωσης της νεογνικής βαρηκοΐας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών με βαρηκοΐα και των οικογενειών τους, θα αναλυθούν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει τη Δευτέρα (9/11) και την Τρίτη (10/11), στην Αλεξανδρούπολη, το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Α' Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στις δράσεις του έργου για την “ανάπτυξη και λειτουργία εθνικού δικτύου καθολικού ελέγχου για την πρώιμη διάγνωση, την αντιμετώπιση και την επιδημιολογική καταγραφή της νεογνικής βαρηκοΐας”.

Σημειώνεται ότι προγράμματα καθολικού νεογνικού ελέγχου της ακοής εφαρμόζονται σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού, δεδομένου ότι η νεογνική βαρηκοΐα αποτελεί μία από τις συχνότερες συγγενείς ανωμαλίες, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και κατ’ επέκταση η αντιμετώπισή της αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ομαλής εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης, καθώς εξασφαλίζει την ανάπτυξη φυσιολογικής ομιλίας.

Η εξέταση που γίνεται στο πλαίσιο του καθολικού ελέγχου είναι σύντομη, ανώδυνη και μεγάλης αξιοπιστίας, επιβεβαιώνουν οι ειδικοί επιστήμονες, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ως “δικαίωμα κάθε νεογνού τον έλεγχο της ακοής μέχρι την ηλικία των τριών μηνών”.

Στην Ελλάδα, για πρώτη φορά εφαρμόζεται ένα εθνικό πρόγραμμα ανιχνευτικής εξέτασης της ακοής στο νεογνικό πληθυσμό, που συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της νεογνικής βαρηκοΐας.

Το πρόγραμμα του διημέρου (9 και 10 Νοεμβρίου) που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Astir Egnatia (αίθουσα “Σαμοθράκη¨), είναι το εξής:

Δευτέρα 9/11/2015, Workshop «Μέθοδοι Διαγνωστικού Ελέγχου Νεογνικής Βαρηκοΐας», ώρα έναρξης 09.30

Δευτέρα 9/11/2015, Ημερίδα «Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση Κοινότητας σε θέματα Νεογνικής Βαρηκοΐας και Προγράμματος Καθολικού Ελέγχου», ώρα έναρξης 17.00

Τρίτη 10/11/2015, Workshop «Μέθοδοι Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης», ώρα έναρξης 09.30

Τρίτη 10/11/2015, Ημερίδα «Νεογνική Βαρηκοΐα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς», ώρα έναρξης 15.30

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.