Αρχική InfoMommy Υγεία Ελιές στο σώμα και το πρόσωπο - Τι πρέπει να ξέρετε

Ελιές στο σώμα και το πρόσωπο - Τι πρέπει να ξέρετε

ελιά στη πλάτη

Επειδή έχουμε την τάση να ονομάζουμε ελιές όλα τα σημάδια που παρατηρούμε στο σώμα μας, η δερματολόγος κ. Σκαφιδά, θα μας βοηθήσει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. «Όσο περνούν τα χρόνια ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρουσιάζονται διάφορα σημάδια. Ας δούμε ποια είναι και πώς διαφοροποιούνται.
Οι ελιές, οι σπίλοι όπως λέγονται πιο σωστά, μπορεί να είναι επίπεδοι ή να εξέχουν, μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος ή μπεζ και καφέ, αυτό όμως που είναι το πιο σημαντικό είναι να τους παρακολουθούμε πάντα για τυχόν αλλοιώσεις στο χρώμα, το μέγεθος, αν έχουν την τάση να αιμορραγούν ή εάν βγαίνουν μικρότεροι σε κοντινή απόσταση. Τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να μας ανησυχούν και να απευθυνόμαστε στο γιατρό.
Άλλη περίπτωση είναι τα λεγόμενα «κερασάκια του δέρματος», τα μικρά κόκκινα σημάδια, που είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος. Συνήθως αυτά εξαιρούνται με καυτηριασμό για αισθητικούς λόγους.
Πάρα πολύ συχνή είναι η εμφάνιση των θηλωμάτων, σε ποσοστό που ίσως αγγίζει και το 70% του πληθυσμού, και οφείλονται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV. Δίνουν την εντύπωση μικροσκοπικού κομματιού δέρματος που ξαφνικά άρχισε να προεξέχει και να κρέμεται. Πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα, συνήθως στο λαιμό και το πρόσωπο και καλό είναι να εξαιρούνται γιατί προκαλούν γέννηση νέων. Η αφαίρεσή τους γίνεται με καυτηριασμούς. Παρ’ όλα αυτά ξαναβγαίνουν αλλού, επειδή ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει.

Άλλη βλάβη είναι οι σμηγμαροϊκές υπερκερατώσεις, που μοιάζουν με μαύρες παχιές ελιές, οι οποίες τείνουν να παχαίνουν διαρκώς και συνήθως θρυμματίζεται η επιφάνειά τους. Είναι καλοήθης βλάβη και οφείλεται σε γήρανση του δέρματος.
Πάντως, οι ελιές που βρίσκονται σε θέση επικίνδυνη για συχνούς τραυματισμούς συστήνεται να βγαίνουν, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε καρκινικές αλλοιώσεις.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.