Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Ο γιος μου έχει πλήρη έλλειψη ενζύμου GSPD και αλλεργία στα κουκιά. Τι να προσέχω;

Ο γιος μου έχει πλήρη έλλειψη ενζύμου GSPD και αλλεργία στα κουκιά. Τι να προσέχω;

boy-on-playground"Παρακαλώ θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέχω ακριβώς στο γιο μου που έχει πλήρη έλλειψη ενζύμου GSPD. Όσον αφορά στα κουκιά, αν υπάρχουν στο τραπέζι ή κάπου στο χώρο, αλλά δεν τα ακουμπήσει, υπάρχει κίνδυνος;

Αν βρεθούμε σε κάποιο χώρο, όπου σε απόσταση 100 μ. είναι φυτεμένα κουκιά, υπάρχει κίνδυνος; Σε κτήμα με ελιές που έχουμε, σε απόσταση 100 μέτρων έχει κουκιά. Να μην τον πάω; Τι ακριβώς πρέπει να προσέχω; Στην αυλή κάποιας φίλης είχαμε μπει και ξαφνικά είδα ότι είχε μαζεμένα κουκιά, δεν ήξερα τι να κάνω. Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα της αλλεργίας που πρέπει να δω για να τρέξω στο νοσοσκομείο; Αν δεν υπάρχει κοντά, με καλύπτει κάποια ένεση στο φαρμακείο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απαντά ο Δρ. Κομματάς Κώστας – Παιδίατρος

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μόνον αν τα φάει -μπορεί να υπάρξει αντίδραση. Δεν είναι αλλεργία σαν τις άλλες, οπότε δεν υπάρχουν σπυράκια και προφανώς τα συνηθισμένα σιρόπια δεν βοηθούν. Αν κάποιο άτομο με ανεπάρκεια ενζύμου καταναλώσει κουκιά, ίσως κάνει αιμόλυση- δηλαδή, θα αρχίσει να κιτρινίζει και να πέφτει ο αιματοκρίτης του.

Κομματάς Κώστας – Παιδίατρος,

Φιλιππουπόλεως 74, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη,
τηλ.: 2310 725520, 6944374370
kostaskomm@gmail.com
http://www.opediatrosmou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.