Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Έλληνας δημιούργησε μια εφαρμογή που ανιχνεύει τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook

Έλληνας δημιούργησε μια εφαρμογή που ανιχνεύει τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook

34t45ty4grtgtgvfggΈνα πρόγραμμα που ανιχνεύει τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook δημιούργησε Έλληνας μηχανικός υπολογιστών και πληροφορικής, ο οποίος μίλησε στο Star για τον τρόπο που δρα, ώστε να προστατεύεται ο χρήστης!

«Έφτιαξα ένα πρόγραμμα το οποίο αντιλαμβάνεται αν το προφίλ είναι πραγματικό. Το πρόγραμμα βρίσκει το ζητούμενο άμεσα, μέσα σε ενάμιση δευτερόλεπτο», είπε ο Γιώργος Δελαπόρτας.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, το σύστημα ελέγχει τις φωτογραφίες, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ του χρήστη και εκείνου που έκανε το αίτημα φιλίας, κάνοντας μία πρόγνωση για το αν το προφίλ είναι ψεύτικο ή αληθινό.

Κάθε φορά που έβλεπε να τον πλησιάζουν διαδικτυακά χρήστες που μόνο πειστικοί δεν ήταν για τους σκοπούς τους ο Γιώργος Δελαπόρτας δυσανασχετούσε. Εβαλε πείσμα να καταπολεμήσει τους ανεπιθύμητους που «αλωνίζουν» στο facebook, και τα κατάφερε μέσα σε δύο μήνες, δημιουργώντας το Fake Profile Examiner.

«Αρκετές φορές με πλησίαζαν στο facebook άτομα που, εξετάζοντας το προφίλ τους, καταλάβαινα ότι πρόκειται για μη υπαρκτά πρόσωπα. Τις περισσότερες φορές στόχος τους είναι η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ή ακόμα και η απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών, κυρίως μέσω απειλών. Κάνοντας λοιπόν μια ενδελεχή έρευνα, ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία που να προστατεύει τους χρήστες του θηριώδους κοινωνικού μέσου από τέτοιου είδους περιπτώσεις» λέει ο κ. Δελαπόρτας.

Από τον περασμένο Ιούλιο το Fake Profile Examiner είναι γεγονός, και μάλιστα μέσα σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών έχει ήδη εγκατασταθεί περισσότερες από 50 φορές από χρήστες. Οπως εξηγεί ο δημιουργός του, η διαδικασία εγκατάστασης και η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή και μοναδική προϋπόθεση είναι η χρήση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome. Ο χρήστης «κατεβάζει» δωρεάν το πρόγραμμα από τη σχετική ιστοσελίδα και, αφού το εγκαταστήσει, αυτό εμφανίζεται αυτομάτως όταν χρησιμοποιεί τον περιηγητή. Κάθε φορά που δέχεται κάποιο... ύποπτο αίτημα φιλίας κάνει «κλικ» στο εικονίδιο του προγράμματος και αυτό αμέσως «σκανάρει» το προφίλ του υποψήφιου φίλου, διαπιστώνοντας αν είναι πραγματικό ή όχι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.