Αρχική InfoMommy Νέα Έλληνες επαγγελματίες για πολυνομοσχέδιο: Τα μέτρα της κυβέρνησης καταστέφουν την ελλ. κοινωνία

Έλληνες επαγγελματίες για πολυνομοσχέδιο: Τα μέτρα της κυβέρνησης καταστέφουν την ελλ. κοινωνία

th

Οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, που συγκεντρώθηκαν στις 29 Μαρτίου στην Αθήνα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, απηύθυναν το παρακάτω μήνυμα, τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και πρωτίστως προς τον ελληνικό λαό:
Τα μέτρα που επιχειρεί να θέσει σε ψήφιση η κυβέρνηση, με εκβιαστικά διλήμματα προς την ελληνική Bουλή, δεν έχουν μόνο καταστροφικές συνέπειες για τους κλάδους μας. Ουσιαστικά αποτελούν συνολικό κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Το επιχείρημα ότι τα μέτρα κατά των κλάδων μας θα συντείνουν στην απελευθέρωση της αγοράς, στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και σε όφελος των καταναλωτών είναι ψευδές. Αντίθετα, τα μέτρα θα οδηγήσουν σε μονοπωλιοποίηση των αγορών μας, από συγκεκριμένα συμφέροντα, ελληνικά και ξένα. Θα περιθωριοποιήσουν τους έλληνες επαγγελματίες, τους κτηνοτρόφους και τη μεσαία τάξη, που επί χρόνια στήριζαν και ανέπτυσσαν την ελληνική οικονομία, και θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

Η περίφημη "εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ", που χρησιμοποιήθηκε σαν πολιορκητικός κριός για να καταστρέψει τους κλάδους μας, αποδείχθηκε ότι δεν αποτελεί μελέτη του ΟΟΣΑ, αλλά έργο ακριβοπληρωμένων κονδυλοφόρων, στην υπηρεσία του υπουργού Ανάπτυξης κου Χατζηδάκη. Τα συμπεράσματά της είναι όχι μόνον κατευθυνόμενα, αλλά και καταφανώς αλληλοαντικρουόμενα μεταξύ τους. Όχι μόνο δεν συντελούν στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά αντίθετα οδηγούν προς ακόμα βαθύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση.
Πέραν των καταστροφικών συνεπειών στην οικονομία της χώρας, τα μέτρα επιφέρουν και βαθύτατα αρνητικές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία:
Τα φάρμακα αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα, με  τραγικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών, ενώ το λειτούργημα του επιστήμονα υγείας φαρμακοποιού απαξιώνεται.
Οι προωθούμενες αλλαγές στην τιμολόγηση του βιβλίου θα συμβάλουν στην απαξίωσή του, ως  μέσου πολιτισμού και κουλτούρας, και στη στροφή στην εμπορικότητα, με παράλληλη απαξίωση των δημιουργών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.