Αρχική Νέα Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά: Από την Αγία Παρασκευή στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά: Από την Αγία Παρασκευή στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Eygene Ντελουκρουά

Πέντε μαθητές και πέντε μαθήτριες της “Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά” (Lycée Franco-hellénique Eugène Delacroix), ηλικίας 12 και 13 ετών από το ελληνικό και το γαλλικό τμήμα, θα αποτελέσουν τη μοναδική συμμετοχή ομάδας τζούνιορ από την Ελλάδα στα πλαίσια του Μουντιάλ της Βραζιλίας τον Ιούνιο του 2014.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπουμπούκη, καθηγητή γυμναστικής στη Σχολή και υπεύθυνος για την αποστολή του σχολείου η συμμετοχή του σχολείου στη διοργάνωση προέκυψε ως εξής: "Καθώς η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά είναι το επίσημο σχολείο της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η συμμετοχή αυτή εντάσσεται στο πρωτάθλημα που διοργανώνεται στην πόλη Μπραζίλια, από 8 έως 15 Ιουνίου, για ομάδες μέλη του δικτύου της γαλλικής εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνει 488 σχολεία. Από αυτά, επελέγησαν 2 από τη Βραζιλία και 10 εκτός Βραζιλίας από τον υπόλοιπο κόσμο, ένα εκ των οποίων είναι η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, με έδρα την Αθήνα στην Αγία Παρασκευή.

Γι’ αυτά τα σχολεία υπεύθυνη είναι η AEFE, ο εθνικός οργανισμός της Γαλλίας που είναι υπεύθυνος για την γαλλική εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο εκτός Γαλλίας. Κάθε τέσσερα χρόνια, τώρα είναι η δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν στο Γιοχάνεσμπουργκ, η AEFE διοργανώνει πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για παιδιά που ανήκουν σε αυτό το δίκτυο, παιδιά γαλλικών σχολείων δηλαδή, κατόπιν αιτήσεως και επιλογής. Εμείς καταθέσαμε φάκελο τέλη Νοεμβρίου και είχαμε τη χαρά να επιλεγούμε.

Η επιλογή, λοιπόν, του σχολείου μας έγινε βάσει φακέλου. Από τη στιγμή που μας επέλεξαν, βγήκε μια ανακοίνωση στα παιδιά τα οποία αφορούσε την ηλικία τους, δηλαδή 12 και 13 ετών, αντίστοιχα για το ελληνικό τμήμα η πρώτη γυμνασίου και για το γαλλικό η 6ème και η 5ème, για το ποιοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για να γίνουν μέλος της ομάδας. Η ομάδα μας είναι, πλέον, μεικτή, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, έξι παιδάκια από το γαλλικό τμήμα και τέσσερα από το ελληνικό.

Η μικτή (αγορών και κοριτσιών) ομάδα που θα λάβει μέρος σε αυτήν τη διοργάνωση, πραγματικά μοναδική για την εμπειρία που θα προσφέρει, θα συνοδεύεται από δύο γυμναστές της Σχολής. Η επιλογή των δέκα συμμετεχόντων έγινε από επιτροπή της Σχολής με βάση έξι κριτήρια, συγκεκριμένα την τεχνική και δεξιότητα στο ποδόσφαιρο, το πνεύμα συνεργασίας στην ομάδα, τη γενικότερη συμπεριφορά στο σχολικό περιβάλλον, μία εργασία με θέμα το ολυμπιακό πνεύμα και το αθλητικό ιδεώδες, μία εργασία power point με θέμα την ιστορία και γεωγραφία της Βραζιλίας και, τέλος, την παρουσίαση - υποστήριξη του κάθε μαθητή/μαθήτριας για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του/της.

Για περισσότερες πληροφορίες, η διεύθυνση της Σχολής είναι Χλόης και Τρικάλων, Σταυρός Αγίας Παρασκευής και το τηλέφωνο επικοινωνίας 2113009124 (08.00 - 15.00).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.