Αρχική Infokids Υγεία ELPEN, Άγονη Γραμμή Γόνιμη, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: μαζί σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»

ELPEN, Άγονη Γραμμή Γόνιμη, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: μαζί σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»

1

Πρόκειται πραγματικά για ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής για τα παιδιά των ακριτικών περιοχώς της πατρίδας μας. Όχι μόνο επειδή έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χρήσιμες γνώσεις, αλλά και επειδή μέσα από πρωτοβουλίες σαν αυτή μαθαίνουν ότι δεν είναι μόνα τους, κάπου "μακριά απ' όλα στην Ελλάδα" και ότι πάντα υπάρχει η σκέψη και η έγνοια γι' αυτά.

Σε αυτά τα πλαίσια, η φαρμακευτική ELPEN, η ΜΚΟ Άγονη Γραμμή Γόνιμη και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ταξιδεύουν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας και μαθαίνουν στα παιδιά να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες, να αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά και να περιποιούνται τραύματα.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παράλληλα ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την ενεργή συμμετοχή και την υπευθυνότητα των παιδιών, ενώ τα σχολεία εξοπλίζονται με πλήρες φαρμακείο και εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών.

Μαθητές Δημοτικού
370 μαθητές, 25 Δημοτικά σχολεία στις πλέον ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, 3 μεγάλοι φορείς που ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα υπέροχο «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία»!, που πραγματοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών σε γνώσεις βασικών αρχών Πρώτων Βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων.  Το πρόγραμμα που υλοποιείται με αποκλειστικό χορηγό την ELPEN, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.), και σε διοργάνωση από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη (Α.Γ.Γ.), παρουσιάστηκε, την Τρίτη 28 Απριλίου, σε Συνέντευξη Τύπου την οποία χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ενώ μίλησαν ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας, ELPEN, η Παρασκευή Φελέκη, Τομεάρχης Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. και η Κατερίνα Αγγέλου, Διευθύντρια Προγραμμάτων Α.Γ.Γ.

Το ταξίδι που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, έχει προορισμό 7 νησιά του Αιγαίου: Νάξος, Ικαρία, Θάσος, Κουφονήσια, Ψαρά, Τήλος, Σαμοθράκη, 10 χωριά του Νομού Έβρου: Κυπρίνος, Ρίζια, Καστανιές, Νέα Βύσσα, Ορεστιάδα, Λεπτή, Φέρες, Δαδιά, Ασπρονέρι αλλά και το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, και 8 χωριά του Νομού Ιωαννίνων: Καλπάκι, Κόνιτσα, Δελβινάκι, Ροδοτόπι, Λογγάδες, Μπάφρα-Νεοκαισάρεια, Ζωοδόχος, Κρυφοβός.

Μαθητές Δημοτικού_2

Οι μαθητές της Ε & ΣΤ’ Δημοτικού, κατά τη διάρκεια της δίωρης εκπαίδευσης, έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών, μαθαίνοντας να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά και να προλάβουν ατυχήματα. Η επιτυχία του προγράμματος και η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών συνίσταται στη σύγχρονη προσέγγιση, τη διαδραστική διδασκαλία του προγράμματος και την ειδικά προσαρμοσμένη ύλη που συμβάλει στην αφομοίωση της γνώσης από τα παιδιά. Το Πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που διαθέτει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για Αγωγή Υγείας στα σχολεία, καθώς και πιστοποιήσεις για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης από έγκυρους διεθνείς Οργανισμούς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε σχολείο, λαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών και ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών του Τομέα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., εναρμονισμένο με τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες παροχής Π.Β. και με επεξηγηματικές φωτογραφίες για να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στο χώρο του σχολείου.

Περιποίηση Τράυματος

«Φέτος η ELPEN γιορτάζει 50 χρόνια φροντίδας για τον άνθρωπο και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αναζήτησε ένα πρόγραμμα που να πληροί 3 ‘ιερές προϋποθέσεις’, την προσφορά σε παιδιά και σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, την προαγωγή της Υγείας! Αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρώθηκαν στη συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τον Ερυθρό Σταυρό, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα ανθρωποκεντρικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σημερινής πραγματικότητας» σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης, προσθέτοντας, «Στόχος μας είναι, μέσα από μικρές αλλά ουσιαστικές πράξεις, να συμβάλουμε στη διαμόρφωση, από πολύ νωρίς, ενημερωμένων και υπεύθυνων πολιτών. Προσδοκούμε τέτοιες πράξεις να παρασύρουν και άλλους ‘συνταξιδιώτες’ ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε γνώσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στον στενό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό τους κύκλο.»

Η κα Φελέκη σημείωσε ότι «για τον Ερυθρό Σταυρό θεμελιώδης στόχος είναι η προσφορά στον άνθρωπο, μέσα από ποικίλες δράσεις και προγράμματα, που επιδιώκουν την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, τη διασφάλιση και προαγωγή της υγείας, την προστασία της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι Πρώτες Βοήθειες βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων του Ε.Ε.Σ. και η συνεργασία με την ELPEN και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, δημιούργησε τις προϋποθέσεις, ώστε τα προγράμματά μας να αγγίξουν ακόμα περισσότερα παιδιά, αποκτώντας πρόσβαση σε απαραίτητες και αξιόπιστες γνώσεις, που παράλληλα ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την υπευθυνότητά τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών και μέσω βιωματικού τρόπου τους δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν κινδύνους να περιποιούνται με ασφάλεια τραύματα και εξωτερικές αιμορραγίες, να αντιμετωπίζουν ένα έγκαυμα, μία ρινορραγία, μια λιποθυμία και να απελευθερώνουν ένα ξένο σώμα από το λάρυγγα. Γνώσεις δηλαδή που μπορούν να σώσουν ακόμα και μια ζωή!»

Η κα Αγγέλου μέσα από την εμπειρία των ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιεί η Άγονη Γραμμή Γόνιμη σε όλη την ακριτική Ελλάδα, τόνισε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων και σημείωσε ότι, «Έχει σημασία για εμάς να φροντίσουμε όσο μπορούμε τους γύρω μας και ιδιαίτερα τα παιδιά και αυτό επιστεγάζεται από συνεργασίες όπως το ταξίδι που πραγματοποιούμε με την ELPEN και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Χάρη στην τεχνογνωσία και το δίκτυο επαφών της ομάδας μας, μετά από εννέα χρόνια συνεργασίας με σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σχεδιάσαμε μαζί ένα πρόγραμμα γνώσης και προσφοράς. Εάν συμβάλλουμε στο να αλλάξει έστω και μια ζωή, τότε το εγχείρημα αυτό θα μετουσιωθεί σε έργο.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.