Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Έμεινε έγκυος επτά χρόνια μετά την αφαίρεση των ωοθηκών της

Έμεινε έγκυος επτά χρόνια μετά την αφαίρεση των ωοθηκών της

Pregnant-Belly-w-HeartΜια πρωτοπόρα επιτυχία αυστραλών επιστημόνων από τη Μελβούρνη, προκαλεί κατάπληξη στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, μια νέα γυναίκα, η οποία είχε υποχρεωθεί να αφαιρέσει χειρουργικά τις ωοθήκες λόγω καρκίνου πριν από επτά χρόνια, είναι σήμερα έγκυος 25 εβδομάδων και πρόκειται να φέρει στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια.

Πρόκεται για τη Βάλι, 24 ετών από Μπρίσμπεην, η οποία είχε ζητήσει από τους γιατρούς να καταψύξουν ένα μέρος του ωοθηκικού ιστού πριν την αφαίρεση της δεύτερης ωοθήκης της. Μετά από χρόνια, οι γιατροί, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κέιτ Στερν, τοποθέτησαν αυτό τον ιστό στην κοιλιακή χώρα της γυναίκας. Η επιστήμονας ανέφερε ότι μετά από επτά μήνες ήπιας θεραπείας με έναν κύκλο ορμονών που χρησιμοποιούνται σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αναπτύχθηκαν δύο ωοθήκες στα σημεία όπου είχαν γίνει δύο μεταμοσχεύσεις του ιστού, μία το 2010 και άλλη μια το 2012.

Από τη διαδικασία τελικά προέκυψαν δύο ωάρια, τα οποία οι γιατροί γονιμοποίησαν εξωσωματικά και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην μήτρα της γυναίκας. Οι υπέρηχοι δείχνουν ότι η εγκυμοσύνη προχωρά κανονικά. Πάντως η Στερν παραδέχθηκε πως η πιθανότητα επιτυχίας ήταν πολύ μικρή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.