Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα «Εμείς θα τα πούμε στο σχόλασμα!»: Μια ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (5/2)

«Εμείς θα τα πούμε στο σχόλασμα!»: Μια ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (5/2)

Bullying«Με περίμεναν κάθε μέρα στα διαλείμματα, αλλά και μετά το σχόλασμα. Με πείραζαν, με έβριζαν και μερικές φορές μου έβαζαν τρικλοποδιές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήμουν καινούργιος στο σχολείο και δεν είχα φίλους. Με τους καθηγητές δεν είχα και την πιο καλή σχέση και δεν μπορούσα να τους εμπιστευτώ. Το είπα στον μαθηματικό, αλλά δεν φάνηκε να δίνει και πολλή σημασία. Μόνος μου δεν μπορούσα να τους αντιμετωπίσω. Ήταν τρεις και ήμουν μόνος μου. Σκέφτηκα να πάω στον διευθυντή, αλλά πάλι το μετάνιωσα. Άμα σε πουν καρφί, άντε να βγάλεις από πάνω σου τη ρετσινιά...»

Μεγάλη έκταση τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς έχει λάβει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.  Όσο για τους πιο σύνηθεις τρόπους εκφοβισμού τα σκήπτρα έχουν, κατά σειρά, τα λεκτικά πειράγματα, τα πειράγματα/χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου, η διάδοση φημών και συκοφαντιών και τα πειράγματα/ενοχλήσεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου. Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές είναι καιρός να σκύψουμε στο πρόβλημα και μαζί να αναζητήσουμε λύσεις. Μια πανεπιστημιακός, ένας εκπαιδευτικός και ένας συγγραφέας μιλούν για το θέμα του σχολικού εκφοβισμόυ στον Πολυχώρο Μεταίχμιο την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Προσκεκλημένοι είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος.

Ομιλητές
• Βάσω Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος ΚΕΕ (Υπουργείο Παιδείας): «Από τις παρεμβάσεις στις καλές πρακτικές»
• Δημήτρης Αλεξάνδρου, εκπαιδευτικός: «Bullying: Μύθοι και πραγματικότητες»
• Κώστας Πούλος, συγγραφέας: «Ντροπές και φόβοι, απειλές και ενοχές»

Για την παρακολούθηση της ημερίδας, αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Σιγά τα αυγά! (λιανική τιμή: 6,00 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την ημερίδα. Στο τέλος της ημερίδας Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.