Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Εμπόριο βρεφών έξω από κέντρα γονιμότητας στην Ήπειρο

Εμπόριο βρεφών έξω από κέντρα γονιμότητας στην Ήπειρο

Θρασύτατα, μοιράζουν ακόμη και κάρτες με τα τηλέφωνά τους σε άτεκνα ζευγάρια και τους κλείνουν το μάτι, υποσχόμενοι πως μπορούν γρήγορα και με νομιμοφανείς διαδικασίες να τους βρουν κάποιο νεογέννητο για υιοθεσία, φυσικά με το αζημίωτο, με την... τιμή να φτάνει τις 30.000 για κάθε παιδί.

Συγκεκριμένες περιπτώσεις που ήρθαν σε γνώση του Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου, Απόστολου Οικονόμου, τον οδήγησαν να προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση και να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, χτυπώντας «καμπανάκι» προς τους πολίτες αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε o Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται λόγος για αύξηση των φαινομένων αδιαφάνειας στη διαδικασία υιοθεσιών ανηλίκων, «που μερικές φορές οδηγούν σε ανέντιμες συναλλαγές, εκμετάλλευση νεαρών γυναικών και εμπόριο βρεφών».

Ο κ. Οικονόμου συνιστά στους ενδιαφερόμενους για υιοθεσία να είναι προσεκτικοί με τους εμφανιζόμενους διαμεσολαβητές. Καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε ενδελεχή έλεγχο των θετών γονέων και του περιβάλλοντός τους καθώς και να γίνεται αυστηρός έλεγχος και στήριξη της βιολογικής μητέρας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.