Αρχική Infokids Υγεία Εμβόλιο δημιουργεί πανικό στο Μεξικό - Πέθαναν δύο μωρά, 29 δηλητηριάστηκαν

Εμβόλιο δημιουργεί πανικό στο Μεξικό - Πέθαναν δύο μωρά, 29 δηλητηριάστηκαν

Baby-vaccination

Τραγικές συνέπειες είχε η χρήση εμβολίου για τη φυματίωση στο Μεξικό, καθώς δύο μωρά άφησαν τη ζωή τους και 29 ακόμη χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.

Τα παιδιά παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση μετά από τον εμβολιασμό τους, σε μια κοινότητα ιθαγενών της περιοχής Τσιάπας. Ηδη διατάχθηκε η προληπτική αναστολή της χορήγησης των εμβολίων αυτών σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης του Μεξικού, το συγκεκριμένο εμβόλιο γίνεται για την πρόληψη της φυματίωσης και της ηπατίτιδας Β. Από τα 52 παιδιά που είχαν εμβολιαστεί, τα 32 εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Τσιάπας ωστόσο ανέφερε ότι δηλητηριάστηκαν 37 παιδιά και διευκρίνισε ότι το ένα από τα παιδιά βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την καθολική οργάνωση Pueblo Creyente, τα θύματα είναι ένα κοριτσάκι 30 ημερών και ένα αγοράκι 28 ημερών, που απεβίωσαν μετά τον εμβολιασμό τους από έναν γιατρό του Ινστιτούτου στην κοινότητα Λα Πιμιέντα των ιθαγενών Τσοτσίλ.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.