Αρχική Περιβάλλον Ένα δάσος που επιπλέει πάνω σε πλοίο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου!

Ένα δάσος που επιπλέει πάνω σε πλοίο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου!

Ayrfield Shine

Το SS Aryfield είναι ένα παροπλισμένο πλοίο που χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο ως μεταφορικό πλοίο. Κατασκευάστηκε το 1911 στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραχωρήθηκε στο Σύδνεϋ το 1912 προκειμένου να μεταφέρει προμήθειες στα αμερικανικά στρατεύματα που στάθμευαν στην περιοχή του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου.

Χρόνια μετά, το 1972, μετά από μια μακρόχρονη και επιτυχημένη καριέρα, το SS Ayrfield αποσύρθηκε και στάλθηκε στο νεκροταφείο πλοίων, στον κόλπο Homebush Bay δυτικά του Σύδνεϋ.

Έκτοτε η φύση το αγκάλιασε και εναπόθεσε στο κουφάρι του πλούσια βλάστηση, αναρίθμητα είδη χλωρίδας, συμπεριλαμβανομένων και των πλήρως ανεπτυγμένων δέντρων Mangrove.

SS_Ayrfield_02

Το γνωστό σήμερα «Δάσος που επιπλέει» ξεχωρίζει λόγω της πλούσιας βλάστησής του από όλα τα άλλα πλοία του νεκροταφείου, αφού μοιάζει με μία πλωτή τεράστια γλάστρα. Γι’ αυτό κι αποτελεί χρόνια τώρα αντικείμενο θαυμασμού και φετίχ για κάθε φωτογράφο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία.

SSAyrfield01


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.