Αρχική Infokids Υγεία Ένα "έξυπνο" κρεβάτι προειδοποιεί τους γονείς για τυχόν προβλήματα στον ύπνο των παιδιών

Ένα "έξυπνο" κρεβάτι προειδοποιεί τους γονείς για τυχόν προβλήματα στον ύπνο των παιδιών

kd1ph1014164sn30Τέλος στις ανησυχίες αρκετών γονέων σχετικά με τις συνήθειες ύπνου των παιδιών τους έρχεται να δώσει ένα έξυπνο κρεβάτι που τους ενημερώνει για την ποιότητα του ύπνου των μικρών τους μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone τους. Το κρεβάτι SleepIQ μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να καθιστά όσο το δυνατόν πιο άνετο τον ύπνο του παιδιού ανάλογα πάντα με την ηλικία του.

Μάλιστα, το έξυπνο κρεβάτι έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας και θεωρείται το μόνο στον κόσμο που προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών καθώς μεγαλώνουν.

smartbedΈνα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι τα παιδιά δεν χρειάζεται να φορούν κάποιο ειδικό gadget κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αντ’ αυτού, η ποιότητα του ύπνου τους μετριέται από αισθητήρες που έχουν ενσωματωθεί στο κρεβάτι, οι οποίοι παρακολουθούν την παρουσία, το μέσο ρυθμό αναπνοής, τον καρδιακό ρυθμό και τις κινήσεις των παιδιών, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο για όλο το σώμα για την αξιολόγηση της ποιότητας του ύπνου τους.

Κάθε μέρα οι γονείς λαμβάνουν ένα σκορ SleepIQ, το οποίο μπορούν να δουν χρησιμοποιώντας το συνοδευτικό application μέσω του κινητού τηλεφώνου τους. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορούν τα ίδια να ελέγχουν τα δεδομένα και να ξεκινήσουν να διαχειρίζονται μόνα τους το πρόγραμμα του ύπνου τους.

sleep-number-sleepiq-kids-bed-14-970x646-cΕπιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τον ύπνο των παιδιών όπως η άσκηση, η καφεΐνη και ο χρόνος μπροστά στην οθόνη, βοηθώντας τους να αναπτύξουν μια ρουτίνα που προωθεί έναν καλό βραδινό ύπνο. Το κρεβάτι στέλνει μια ειδοποίηση κάθε φορά που ανιχνεύει ένα παιδί να έχει σηκωθεί από το κρεβάτι του ή να είναι ανήσυχο εξαιτίας κάποιου εφιάλτη.

Το κρεβάτι είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και στα καταστήματα της εταιρείας Sleep Number και κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με ένα φωτάκι νυκτός που οι γονείς μπορούν να απενεργοποιήσουν εξ αποστάσεως μόλις το μικρό τους αποκοιμηθεί, ενώ ένα άλλο φως κάτω από το στρώμα αρχίζει να φέγγει όταν το παιδί σηκώνεται από το κρεβάτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.