Ένα μικρό «Μοναστηράκι» ζωντανεύει στη γειτονιά του Νέου Ψυχικού για τη στήριξη του έργου της Εστίας (13-14/5)

Τσεβρέδες, κεντήματα, διακοσμητικά αντικείμενα, μπακίρια, καθρέπτες, επιπλάκια, σερβίτσια και πορσελάνες από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, θα σας ταξιδέψουν στο ζεστό σπίτι της γιαγιάς που έχει πάντα τη νοσταλγία και το άρωμα μιας άλλης εποχής στα πλάισια του φιλανθρωπικού Vintage Bazaar που διοργανώνεται για τοπυς σκοπούς ενίσχυσης της ΕΣΤΙΑΣ.

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου, στην ΕΣΤΙΑ, στην οδό Σόνιας Νικολακοπούλου 13 στο Νέο Ψυχικό (πλησίον πλατείας Αγίας Σοφίας) και ώρες 10.00-20.00 ένα μικρό «Μοναστηράκι» ζωντανεύει για να χαρίσει χαμόγελα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.

Την εκδήλωση στηρίζει η Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» Νέου Ψυχικού. Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του έργου της ΕΣΤΙΑΣ προς τους νέους με νοητική υστέρηση.

Ας γνωρίσουμε το έργο της ΕΣΤΙΑΣ

Η ΕΣΤΙΑ Ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση, εδρεύει στο Νέο Ψυχικό και λειτουργεί με την άδεια και εποπτεία των Υπουργείων: Υγείας, Παιδείας, Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας. Είναι φορέας παροχής υπηρεσιών φροντίδας και δια βίου υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση. Έχει πιστοποιηθεί ως Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ελαφριά και μέση νοητική υστέρηση, από 15 ετών και άνω. Το 1998 πιστοποιήθηκε ως Εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και από τότε υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα. Έχει αδειοδοτηθεί για ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Παράλληλα εξειδικεύεται και αναπτύσσει δράσεις: στην κοινότητα, υποστήριξη οικογενειών, δράσεις ερευνητικού και επιστημονικού περιεχομένου και δράσεις υποστήριξης της απασχόλησης. Απευθύνεται σε νέα άτομα, από 15 ετών και άνω, με ελαφριά ή μέτρια νοητική υστέρηση.