Ένα παραμυθένιο, kids friendly βιβλιοπωλείο ταξιδεύει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων

Ένα πρωτότυπο kids friendly βιβλιοπωλείο ταξιδεύει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων

Όταν ανοίγεις ένα βιβλίο, είναι σαν να ξεκλειδώνεις μία μεγάλη ξύλινη πόρτα που οδηγεί σε κόσμους μαγικούς. Από τη μυρωδιά του, μέχρι τις λέξεις ή τις εικόνες του, ταξιδεύουν τον κάθε αναγνώστη σε τόπους ανεξερεύνητους, πραγματικούς ή φανταστικούς.

Πόσο, μάλλον, όταν μιλάμε για το παιδικό βιβλίο. Ο καθένας μας έχει να θυμάται τους γονείς, τις γιαγιάδες, τους παππούδες να μας διαβάζουν βιβλία ή παραμύθια. Αργότερα, κρατήσαμε στα χέρια μας το πρώτο μας βιβλίο, ρουφήξαμε τη μυρωδιά του καινούριου χαρτιού, γουρλώσαμε τα μάτια μας στις πολύχρωμες εικόνες, μαγευτήκαμε από τις ιστορίες του, που μας μετέφεραν στη δική μας «Νάρνια».

Μία επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο ήταν και παραμένει πάντα μία καλή ευκαιρία τόσο για να διαλέξουμε το βιβλίο που μας αρέσει, όσο και για παιχνίδια ή τα σχολικά. Και πολύ περισσότερο, αν –εκτός από μεγάλη ποικιλία σε βιβλία- προσφέρει την ευκαιρία για δημιουργικές δράσεις.

Ένα τέτοιο, παραμυθένιο βιβλιοπωλείο, έκανε την εμφάνισή του σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Είναι, kids friendly, πολύχρωμο και φωτεινό, ακούει στο όνομα Family’s Book και βρίσκεται σε έναν κεντρικό πεζόδρομο, στην Λιβαδειά, την πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας.

Η ιδέα της δημιουργίας του θυμίζει πραγματικά ιστορία βιβλίου και ανήκει στην νηπιαγωγό, Κέλλυ Ρίζου. Ο δρόμος για την αποκέντρωση την οδήγησε σε αυτήν την μικρή πόλη, χαρίζοντας στους ανθρώπους της ένα πρωτότυπο χώρο, φιλικό προς το παιδί και γενικότερα την οικογένεια, όπως, άλλωστε, μαρτυρά και το όνομά του.

Τι μπορείτε να βρείτε στο Family’s Book

Το πολύχρωμο βιβλιοπωλείο Family’s Book διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων για όλες τις ηλικίες, ξεκινώντας ακόμη και από αυτήν των 6 μηνών!

Συναρπαστικές περιπέτειες για μικρές ηλικίες, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά αναγνώσματα, καθώς επίσης και βιβλία που γίνονται ένα απολαυστικό εργαλείο εκμάθησης και εξερεύνησης για κάθε παιδί.

Επιλεγμένα ένα προς ένα με την αγάπη, το μεράκι , την επιμέλεια και την τεχνογνωσία της Κέλλυς Ρίζου, εισάγουν το κάθε παιδί στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των λέξεων, των σπουδαίων ποιητών και συγγραφέων, με έναν τρόπο φιλικό προς τους μικρούς αναγνώστες.

Όσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αναγνώστες, στα ράφια του Family’s Book τούς περιμένουν μυθιστορήματα κορυφαίων συγγραφέων, ποιητικές συλλογές, κόμικς, καθώς και βοηθήματα συμβουλευτικής γονέων.

Εκτός από αναγνώσματα, στο Family’s Books μπορεί κανείς να βρει εκπαιδευτικά, Μοντεσοριανά, παιχνίδια, σχολικές τσάντες, τετράδια, χαρτικά και γραφική ύλη, καθώς επίσης και εξειδικευμένα σχολικά είδη, όπως μολύβια πρώτης γραφής, τα οποία εισάγουν το παιδί στον κόσμο της γραφής και της σχεδίασης με τον πιο εύκολο και δημιουργικό τρόπο.

Ένας δημιουργικός  χώρος με αφηγήσεις και διάδραση

Η μοναδικότητα και η πρωτοτυπία του Family’s Book έγκειται στο γεγονός, ότι σε μία τόσο μικρή επαρχιακή πόλη δεν αποτελεί μόνο έναν χώρο που μπορεί κανείς να αγοράσει βιβλία και σχολικά.

Πρόκειται, παράλληλα, για έναν χώρο δημιουργίας, αγάπης και σεβασμού, τόσο προς το παιδί, όσο και προς τους γονείς.

Κάθε πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα στο Family’s Book διοργανώνονται δωρεάν αφηγήσεις παραμυθιών και παρουσιάσεις βιβλίων, που έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια.

«Αυτό που περισσότερο επιθυμούσα ήταν να μεταφέρω την αγάπη για τα βιβλία πέρα από τα όρια μίας σχολικής τάξης και να την προσφέρω στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο», μάς λέει η νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια του Family’s Book, Κέλλυ Ρίζου.

Είτε, λοιπόν, ζείτε στη Λιβαδειά, είτε έχετε έρθει ως επισκέπτες, αξίζει να περάσετε μία βόλτα από τον πεζόδρομο της Χριστοδούλου και το Family’s Book, να αγοράσετε το βιβλίο της αρεσκείας σας ή να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας τις αφηγήσεις.

Το Family’s Book διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα της αρεσκείας σας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Family’s Book είναι και κοινωνικά ευαισθητοποιημένο, στηρίζοντας με αγάπη και αίσθημα αλληλεγγύης τα προϊόντα του «Χαμόγελου του Παιδιού» κάθε νέα σχολική χρονιά.

Βρείτε το Family’s Book στο Facebook και το Instagram