Αρχική InfoDad Ένα sms για τους πρόσφυγες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «ΜΕΤΑδραση»

Ένα sms για τους πρόσφυγες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «ΜΕΤΑδραση»

Με ένα απλό μήνυμα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εισπράττει 1 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με στόχο να αξιοποιήσει τη βοήθεια αυτή για την ενίσχυση του εθελοντικού της έργου.

«Με τη συμμετοχή σας θα καταφέρουμε να προμηθευτούμε όλο και περισσότερο διασωστικό υλικό και είδη Α' ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές μας που καθημερινά δίνουν τη μάχη τους τόσο στη θάλασσα όσο και στους καταυλισμούς στα ελληνοσκοπιανά σύνορα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η υπηρεσία ισχύει για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μέχρι την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Την υποστήριξη των ασυνόδευτων παιδιών μέσω μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας ζητά η οργάνωση «ΜΕΤΑδραση».

Ο οκτάχρονος Αλί Ρεζά βρέθηκε να περπατά μόνος του στους δρόμους της Χίου. Η δωδεκάχρονη Χαμίντα επιβίωσε από ναυάγιο, έχοντας χάσει στα κύματα τους γονείς και τα αδέρφια της. Ο εννιάχρονος Ομράν χωρίστηκε βίαια από την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του περάσματος από την Τουρκία και κατέληξε μόνος στη Λέσβο. Ο 15 χρόνων τυφλός Φαρχάντ έφτασε μέχρι την Ελλάδα «κρατώντας χέρια» με στόχο να φτάσει στον αδερφό του στη Γερμανία.

Εκατοντάδες παιδιά φτάνουν μόνα τους στην Ελλάδα, από χώρες όπου επικρατούν βία και συγκρούσεις, όπως η Συρία και το Αφγανιστάν, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί απ? αυτούς. Αποτελούν μια από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με υψηλό κίνδυνο έκθεσης σε κυκλώματα διακίνησης κι εκμετάλλευσης.

Η οργάνωση «ΜΕΤΑδραση» προχωρά στη δημιουργία μεταβατικών δομών φιλοξενίας στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, με στόχο την προστασία των παιδιών από την κράτηση και τα κυκλώματα. Μέσω της υπηρεσίας sms «Προσφέρω», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη των τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν στέλνοντας το μήνυμα «ΔΡΑΣΗ» στον αριθμό 19059 από τις 24 Δεκεμβρίου ως τις 30 Δεκεμβρίου να προσφέρουν ένα ευρώ στην υποστήριξη των ασυνόδευτων παιδιών (χρέωση μηνύματος μαζί με ΦΠΑ: 1,23 ευρώ).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.