Αρχική Παιδικά Εργαστήρια "Ένα ταξίδι στη Χώρα της Χαράς": Δίμηνο καλλιτεχνικό σεμινάριο για παιδιά στο Ασκητήριον (από 1/2)

"Ένα ταξίδι στη Χώρα της Χαράς": Δίμηνο καλλιτεχνικό σεμινάριο για παιδιά στο Ασκητήριον (από 1/2)

1544281_564480726967574_1735507647_nΟ χώρος τεχνών και ιδεών «ασκητήριον» πραγματοποιεί το δίμηνο καλλιτεχνικό σεμινάριο για παιδιά, «Ένα ταξίδι στη Χώρα της Χαράς», από 1η Φεβρουαρίου έως 22 Μαρτίου , σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν τα παιδιά διάφορα είδη τεχνών, να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ενδιάφεροντά τους και ολοκληρώντας το εργαστήρια να παρουσιάσουν μια παράσταση βασισμένη σε όλα όσα έμαθαν.

ΕΝΟΤΗΤΑ 1η: Θέατρο | Ζωγραφική: 10.30-12.00

ΕΝΟΤΗΤΑ 2η: Χορός (Brazilian)| Κρουστά (Γιαπωνέζικα Τaiko): 12.30-14.00

Ερμηνεύοντας έναν θεατρικό χαρακτήρα, ζωγραφίζοντας, παίζοντας κρουστά ή μαθαίνοντας τα βήματα του χορού τα παιδιά εκφράζονται, εκδηλώνουν τις κλίσεις τους και τα ενδιαφέροντά τους και νιώθουν εμπιστοσύνη προς τον εαυτό τους και τους άλλους.

Οι τέχνες είναι μια μορφή έκφρασης αλλά και αυτοδιδαχής που μας βοηθά να εξερευνήσουμε τα συναισθήματά μας, τις αισθήσεις μας, το σώμα και τη σκέψη μας και έτσι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία. Όταν μια τέχνη προσεγγίζεται ομαδικά τότε βιώνεται σαν μια κοινή εμπειρία που προάγει την ανοχή και την εκτίμησή του παιδιού για τους άλλους. Έτσι το κάθε παιδί βρίσκει με έναν γεμάτο ομορφιά τρόπο (συνδυάζοντας την αισθητική με το παιχνίδι) τη θέση του μέσα στην χαρούμενη μικρή του κοινωνία.

Με τη μελέτη των μορφών τέχνης που προέρχονται από άλλες χώρες (Βραζιλία, Ιαπωνία κ.α.) καλλιεργείται το ενδιαφέρον, η κατανόηση και ο σεβασμός για άλλους πολιτισμούς.
Τέλος, με την ομαδική παρουσίαση της εργασίας που θα κάνουμε αυτούς τους 2 μήνες, τα παιδιά θα "καθρεφτιστούν" παίρνοντας πίσω το απόσταγμα αυτής τους της δημιουργικής δράσης.

Θέατρο (Αγγελική Βούλγαρη):
Το θέατρο είναι μια ιστορία δραματοποιημένη και ως τέτοια αποτελεί ένα από τα πολλά μονοπάτια για να ανακαλύψει το παιδί τους υπέροχους αρχετυπικούς μύθους που περιγράφουν και ορίζουν τους εαυτούς μας σαν ανθρώπινα όντα. Σε κάθε ηλικία, το παιδί έχει ανάγκη να «θυμηθεί» μέσα από τα αντίστοιχα αρχέτυπα διαφορετικά κομμάτια της υπάρξής του.

Ζωγραφική έκφραση (Ειρήνη Δαπουλάκη):
Η ζωγραφική είναι η δημιουργία μέσα από το παιχνίδι των χρωμάτων και των γραμμών. Είναι μια γλώσσα πολύ φυσική στα παιδιά που τα βοηθάει να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να κτίζουν την αυτοπεποίθηση τους, να σκέφτονται δημιουργικά, να καλλιεργούν την καλαισθησία και τη φαντασία τους, να επικοινωνούν, να κατανοούν το περιβάλλον τους, να εκτονώνονται, και να αυτοθεραπεύονται. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας –«η ζωγραφιά»– είναι ένα πολύτιμο δώρο που θα χαρούν να προσφέρουν.

Κρουστά (Νίκος Σουλιώτης):
Ρυθμός, δυναμική και παράλληλα αρμονική κίνηση, πειθαρχία και συντονισμός με την ομάδα, σεβασμός προς τους άλλους και τον χώρο άσκησης, όξυνση της «ενεργητικής» ακρόασης, εξερεύνηση των «ορίων» μας... αυτές είναι κάποιες από τις ποιότητες που θα προσεγγίσουμε σ' αυτό τον κύκλο μουσικής έκφρασης με γνώμονα τη χαρά.

Χορός (Cristina Baptista):
Ο χορός είναι μια μορφή έκφρασης που βοηθά το παιδί να εξερευνήσει τα συναισθήματά του και να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αποκτά καλύτερη αίσθηση του χώρου καθώς και επίγνωση του σώματός του.

Ημερομηνία: Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, για 8 Σάββατα (ως 22 Μαρτίου)
Παρουσίαση - παράσταση: 22 Μαρτίου 2014

Τιμή συμμετοχής: Συνολική τιμή: 140€, Τιμή για 1 ενότητα: 100€

Ηλικίες: 6 έως 11 ετών
Περιορισμένες θέσεις

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλ. 2130300986 (17.00-21.00) ή στο mail: askitirion@gmail.com

Τόπος άσκησης τεχνών και ιδεών «ασκητήριον»,

Καλαμιωτού 12, 2ος όροφος, Μοναστηράκι, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.