Ένα θρεπτικό απογευματινό ρόφημα που θα γεμίσει τα παιδιά ενέργεια

Πρωινό ξύπνημα στις 7:00, σχολείο μέχρι το μεσημέρι, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες, ωδεία το απόγευμα, και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα του διαβάσματος για την επόμενη μέρα. Με τι κουράγιο, όμως; Το παιδί είναι κουρασμένο, αδυνατεί να συγκεντρωθεί, έχει ανάγκη από κάτι τονωτικό που θα του δώσει την απαραίτητη ενέργεια μέχρι το βράδυ. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Κάτι που να συνδυάζει την ευχάριστη γεύση της σοκολάτας με τις θρεπτικές ιδιότητες του γάλακτος, μα να είναι και εμπλουτισμένο με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, καλύπτοντας έτσι τις ημερήσιες ανάγκες του παιδιού.

Μια μεγάλη κουταλιά HEMO στο γάλα του παιδιού είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται. Ένα τέτοιο ρόφημα, με περιεκτικότητα σε βύνη, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, που απελευθερώνουν σταθερά ενέργεια στο σώμα, ενώ παράλληλα, χάρη στις βιταμίνες του, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη διατήρηση της πνευματικής απόδοσης, άρα και στις επιδόσεις του παιδιού στη μελέτη.

Επειδή, όμως, τα πάντα είναι θέμα σωστής προετοιμασίας, δείτε πώς θα ετοιμάσετε ένα πραγματικά λαχταριστό ρόφημα με HEMO:

Βήμα 1ο – Η τέλεια κούπα

Μην επιλέξετε την πρώτη που θα βρείτε μπροστά σας μα μία που ξέρετε, ότι πραγματικά θα φτιάξει τη διάθεση του παιδιού και θα το εμψυχώσει να συνεχίσει το διάβασμα.

Βήμα 2ο – Η σωστή θερμοκρασία

Το κρύο όπου να’ναι θα πιάσει για τα καλά και η εποχή επιβάλλει ένα ζεστό ρόφημα. Έτσι, φροντίστε το ρόφημα που θα ετοιμάσετε για το παιδί να είναι μεν ζεστό, αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορεί να το πιει και τελικά να το ξεχάσει στην άκρη του γραφείου μέχρι να παγώσει. Πρέπει να είναι στην τέλεια λαχταριστή θερμοκρασία. Για να το πετύχετε αυτό, ζεστάνετε σε ένα μπρίκι το γάλα τόσο ώστε να αρχίσει να αχνίζει αλλά να μην βράσει. Τότε, σβήστε εντελώς τη φωτιά και αφήνοντας το μπρίκι πάνω στο μάτι βάλτε μέσα μια μεγάλη κουταλιά HEMO και ανακατέψτε καλά, μέχρι η σκόνη να διαλυθεί εντελώς και το γάλα να αποκτήσει ομοιόμορφα σοκολατένιο χρώμα.

Βήμα 3ο – Το κρυφό μυστικό της μαμάς

Τις πολύ δύσκολες και κουραστικές ημέρες μπορείτε να εκπλήξετε το παιδί, συνδυάζοντας το ρόφημά του με μια ακόμα λιχουδιά, όπως ένα μπισκότο, ένα κομμάτι σπιτικό κέικ ή μια φέτα ψωμιού με μέλι! Θα του δώσετε, έτσι, μια επιπλέον δόση ενέργειας.

Βήμα 4ο – Το σωστό σερβίρισμα

Και αφού το ρόφημά σας θα είναι έτοιμο, στη σωστή θερμοκρασία και την κατάλληλη κούπα, το επόμενο που έχετε να κάνετε είναι να του το προσφέρετε στο γραφείο του, ενώ διαβάζει με ένα γλυκό φιλί και λόγια όπως: «Ξέρω ότι θα προτιμούσες να μην διαβάζεις τώρα. Δεν το κάνεις, όμως, απλά επειδή πρέπει, αλλά επειδή η γνώση είναι η δύναμή σου!».

Γιατί αυτό κάνει η μαμά: Φροντίζει το σώμα και στηρίζει το πνεύμα με κάθε πιθανό τρόπο!

Και εννοείται πως ό,τι περισσέψει, αφού γεμίσετε την κούπα του παιδιού θα το πιείτε εσείς. Σας αξίζει!