Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Εναλλακτικό σεμινάριο για τη σωματικότητα στο στούντιο χορού Κινούμε (2&3/ 7)

Εναλλακτικό σεμινάριο για τη σωματικότητα στο στούντιο χορού Κινούμε (2&3/ 7)

2013-07-21_Séance_PP_St.Radegonde_24b (1)Ένα διαφορετικό σεμινάριο με τον τίτλο: «Integral Body/Ευαίσθητο σώμα: πιο κοντά σ’ αυτό που είμαστε…» θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο χορού Κινούμε, στις 2 και 3 Ιουλίου 2014 κατά τις ώρες 12.00-15.00, καθώς θα φιλοξενήσει στο χώρο του τον Δημήτρη Τσιαπκίνη.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα πειραματικό εργαστήρι, για ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, γυμναστές, εκπαιδευτικούς, αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται για γνώση μέσα από τη σωματικότητα. Μια εισαγωγή σε πρακτικές integral φιλοσοφίας και εκγύμνασης που αναπτύσσουν την αυτονομία, τη δημιουργικότητα, και την παρουσία μας. Επίσης, θέματα μελέτης για όσους πειραματίζονται με τη σκηνική παρουσία. Εμπνευσμένο από τους πειραματισμούς του Δημήτρη Τσιαπκίνη στην Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική, το σύγχρονο χορό, το Tai Chi Chen, και το διαλογισμό. Πως η σωματική υποκειμενικότητα μας προσφέρει πρόσβαση στην αυθεντικότητά μας; Πως η αχίλλειος πτέρνα, η περιφερειακή όραση και η άπνοια μπορούν να γίνουν πηγές δύναμης και αυτοπεποίθησης;

Δημήτρης Τσιαπκίνης
Καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας Omnivion.

Ζει ανάμεσα στην Tours της Γαλλίας και τη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτος του Σχολής Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (1994), και του Εθνικού Κέντρου Χορού στο Παρίσι (Κρατικό πτυχίο διδασκαλίας, 1999).
• Έχει χορέψει με Dance Berlin και Τolada Dance Cο. στο Βερολίνο, το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Ρέν και της Βρετάνης (CCNRB), στο Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης, Association Mawguerite και το Εθνικό χορογραφικό κέντρο της Tours (2003-2011), στη Γαλλία, κ.ά.
• Έχει χορογραφήσει : Εx-Gudrun, Fish in the Bottle, Regards-Periples, Ο κήπος βλέπει, 0,1, Άπνοια, Pertus, Trinity και Delirium Tremens.
• Χορευτής της χρονιάς 2003 μαζί με τον Ερμή Μαλκώτση / Περιοδικό Tanz Jahrbuch 2003
• Ιδρυτής της ομάδας ρήξη οκλαδόν (επιχορήγηση ΥΠΠΟΤ 2010) και συν-ιδρυτής της ομάδας xsoma.
• Παιδαγωγική και θεραπευτική εμπειρία με τη μέθοδο Danis Bois (Αντίληψη και θεραπεία της αισθητήριας κίνησης) που καταλήγει στο πανεπιστημιακό πτυχίο « Τέχνη, Κίνηση και Θεραπεία » (Λισσαβώνα 2006) αλλά και σε πτυχίο Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής (2007).
• Έχει διδάξει σεμινάρια και master classes στη Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία, Χιλή, Μαρτινίκη, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο, και Μαλί.
Από το 2009 είναι βοηθός του δασκάλου Shaolin, Shi Yan Jun στο Τάι Τσι (στυλ Chen) ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Bernardo Montet (Mawguerite).

Κόστος συμμετοχής:
50 ευρώ /40 ευρώ για τους μαθητές του studio (κάρτες σε ισχύ)
για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20 ευρώ μέχρι τις 27 / 6. Η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Studio χορού Κινούμε
Καμβουνίων 9, Καμάρα-Σιντριβάνι
είσοδος Β, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 241.871(Δε-Πα, 16.00-21.00) &

6945 729.254
kinoumestudio@gmail.com
www.kinoume.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.