Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Έναρξη εγγραφών στους νέους κύκλους μαθημάτων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Έναρξη εγγραφών στους νέους κύκλους μαθημάτων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης

C162DEDC9323484CB86EFC21F6CE031BΞεκινούν τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 οι εγγραφές για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014.

Τέσσερις νέοι κύκλοι μαθημάτων στους τομείς της Λογοτεχνίας, της Φιλοσοφίας, του Κινηματογράφου και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, πρόκειται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου (Μέγαρο Μπίλλη-Πλατεία Ιπποδρομίου).

Για το εαρινό εξάμηνο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής θεματικοί κύκλοι: «Λογοτεχνικές αναπαραστάσεις σε καιρούς κρίσης», «Νέος κύκλος προβληματικής για τον ελληνικό κινηματογράφο», «Θέματα Πληροφορικής: βασικές αρχές και εφαρμογές» & «Πάθη και συναισθήματα στη Φιλοσοφία».

Σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, περισσότεροι από 50 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους αντικείμενα.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων του εαρινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 έχει ως εξής:

Δευτέρα 7-9
Λογοτεχνικές αναπαραστάσεις σε καιρούς κρίσης

Μαίρη Μικέ, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας
Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Βενετία Αποστολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Νεοελληνικής Λογοτεχνίας & Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης ΠΤΔΕ Α.Π.Θ.

Τρίτη 7-9
Νέος κύκλος προβληματικής για τον ελληνικό κινηματογράφο

Νίκος Τσινίκας
Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ.

Τετάρτη 5-7
Θέματα Πληροφορικής: βασικές αρχές και εφαρμογές

Λευτέρης Αγγελής
Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Α.Π.Θ.

Τετάρτη 7-9
Πάθη και συναισθήματα στη Φιλοσοφία

Μιχάλης Μπαρτσίδης, Δρ. Φιλοσοφίας

Στους κύκλους των διαλέξεων δικαίωμα εγγραφής έχουν ενδιαφερόμενοι ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους. Μετά το τέλος του προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση εγγραφής και όχι παρακολούθησης στους κύκλους των διαλέξεων. Τόσο η εγγραφή όσο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Πληροφορίες- εγγραφές, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 έως 13:00 στα τηλ: 2310. 841.962, 2310. 840.295.

Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης που τελεί υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνη Καρούμπη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.