Αρχική InfoSchool Δημοτικό Έναρξη θερινών προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Έναρξη θερινών προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Με τη συμμετοχή 337 μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα και την Κύπρο άρχισαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά/Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι ανανεώνει τη δωρεά του, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα υποτροφιών του CTY Greece που θα δώσει τη δυνατότητα σε περίπου 300 παιδιά να συμμετάσχουν στα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για δύο χρόνια. Επιπλέον, η δωρεά του Ιδρύματος θα υποστηρίξει την υλοποίηση 16 εργαστηρίων γνωριμίας των μεθόδων του Κέντρου σε σχολικές τάξεις ανά την Ελλάδα.

011017a

Οι μαθητές -σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με την περσινή δεύτερη χρονιά- παρακολουθούν αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια, δύο θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Παράλληλα, μαθητές Δημοτικού παρακολουθούν στην Αθήνα ημερήσιο πρόγραμμα τριών εβδομάδων. Περισσότεροι από το 42% των μαθητών έλαβαν υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.

Πιο συγκεκριμένα, το Θερινό Πρόγραμμα διάρκειας τριών εβδομάδων (26/06/2016 - 15/7/2016), ημερήσιας φοίτησης (Summer Day Camp), το οποίο υλοποιήθηκε για πρώτη χρονιά, προσφέρει σε 60 μαθητές Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού στη Θεσσαλονίκη και σε 80 μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού στην Αθήνα (στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς) τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον θαυμαστό κόσμο της γνώσης μέσα από διαδραστικά μαθήματα και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μαθήματα Βιολογίας, Ρομποτικής, Μαθηματικών, Επιστήμης & Μηχανικής και Συγγραφής.

CTY_4800

Παράλληλα, στο Θερινό Πρόγραμμα τριών εβδομάδων (26/06/2015 - 15/7/2015), με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια και σε εξωτερικούς χώρους (Residential Summer Camp) - το μεγαλύτερο πρόγραμμα του CTY Greece που υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά - 197 μαθητές Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου παρακολουθούν μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου όπως: Κρυπτολογία, Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Πιθανότητες και Θεωρία Παιγνίων, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, CSI@CTY, H Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου και Εισαγωγή στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς και Φιλοσοφία, Αρχές Μικροοικονομίας, Μαθηματικά Μοντέλα, Γενετική και Διεθνείς Σχέσεις. Η επίσημη γλώσσα των μαθημάτων είναι η Αγγλική. Οι μαθητές συμμετέχουν παράλληλα σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων αναψυχής και άθλησης.

cty_group_photo_july15_small

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

• Περισσότεροι από 5.300 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου για τα προγράμματα του CTY Greece από το 2013 έως το 2016
• Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 16 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου (Λευκωσία)
• Από τα επιλέξιμα παιδιά, 139 μαθητές παρακολούθησαν το Summer Day Camp (Θερινό Πρόγραμμα για Μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού) και 197 μαθητές Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν στα αγγλικά το Residential Summer Camp (Θερινό Πρόγραμμα για Μαθητές Γυμνασίου - Β΄ Λυκείου)
• Το 52% των συγκεκριμένων παιδιών (176 μαθητές) προέρχονται από δημόσια σχολεία
• Το 1/3 των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα
• Το 1/4 των μαθητών προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη
• Αξιόλογη συμμετοχή σε μαθητές είχαν, η Λευκωσία, το Ηράκλειο, η Αλεξανδρούπολη και η Λάρισα
• Στα Θερινά Προγράμματα συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ελλάδα (Ξάνθη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Αργοστόλι, Καρδίτσα, Λάρισα, Ναύπακτος, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Ρέθυμνο)

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines, και υποστηρικτές το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Hellenic Hope. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter