Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Έναρξη του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Θεσσαλονίκη, Ιστορία και Πολιτισμός»

Έναρξη του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Θεσσαλονίκη, Ιστορία και Πολιτισμός»

thessaloniki-attractions-greece-1600x1200Αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου ο τρίτος κύκλος του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Θεσσαλονίκη, Ιστορία και Πολιτισμός», που διοργανώνει φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου και δεύτερου κύκλου. Στον τρίτο κύκλο του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος, που έχει διάρκεια 10 εβδομάδων και πραγματοποιείται, στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, προβλέπεται η συμμετοχή 30 ατόμων (15 εκπαιδευτικών και 15 πολιτών).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα Ιστορίας και πολιτιστικών θεμάτων, καθώς και επισκέψεις-ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της πόλης από ιστορικούς, ειδικούς επιστήμονες και επιλεγμένους ξεναγούς.

arch-of-galerius-in-thessaloniki-greeceΤα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη κατά τις ώρες, 17.30-19.30, σε αίθουσα του 41ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ οι επισκέψεις – ξεναγήσεις κάθε Σάββατο (πρωινές ώρες). Τα πολιτιστικά σεμινάρια-ταξίδια ιστορίας του προγράμματος απευθύνονται προς κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης, που θέλει να γνωρίσει τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας της πόλης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς, που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν σε θέματα τοπικής ιστορίας ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μεταδώσουν αυτές τις γνώσεις, στους μαθητές σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων και των ξεναγήσεων, θα είναι υποχρεωτική, ενώ για την επιλογή των συμμετεχόντων κάθε κύκλου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: m.michailidou@thessaloniki.gr.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310-841.109 και 2310-841.498 (αρμόδια, Μερσίνη Μιχαηλίδου).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.