Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Ένας «Δωδεκάλογος Ασφάλειας για τα θαλάσσια σπορ» θα διανείμεται την Παρασκευή σε όλα τα πλοία που αναχωρούν από Πειραιά

Ένας «Δωδεκάλογος Ασφάλειας για τα θαλάσσια σπορ» θα διανείμεται την Παρασκευή σε όλα τα πλοία που αναχωρούν από Πειραιά

Έναν «Δωδεκάλογο Ασφάλειας» στα ελληνικά και αγγλικά θα διανείμει την ερχόμενη Παρασκευή σε όλα τα πλοία που θα αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, η μη κυβερνητική πρωτοβουλία Safe Water Sports, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και με την βοήθεια 20 εθελοντών, έτσι ώστε Έλληνες και ξένοι παραθεριστές να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια τα θαλάσσια αθλήματα και παιχνίδια στις μοναδικές ελληνικές μας θάλασσες.

tn
Η νέα αυτή δράση του Safe Water Sports (SWS) που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπό την καθοδήγηση του αρχηγού του Σώματος κ. Αθανασόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/8/2015 στο λιμάνι του Πειραιά.

 
Εκεί, σε συνεργασία με το SWS και το Λιμενικό, περίπου 20 εθελοντές από την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας, και την πολύτιμη βοήθεια του προέδρου της κ. Βαγγέλη Τσαμπάζη, θα μοιράζουν τα φυλλάδια αυτά σε όλα τα επιβατηγά πλοία που αναχωρούν εκείνη την ημέρα από το λιμάνι του Πειραιά, την ώρα της επιβίβασης των επιβατών και του ελέγχου των εισιτηρίων τους.
Εκτιμάται ότι σε όλη την διάρκεια της ημέρας θα διανεμηθούν περίπου 15.000 φυλλάδια σε 11 προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων.

Τα φυλλάδια, γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά, έχουν τον τίτλο «Δωδεκάλογος της Ασφάλειας», και αναφέρουν καθαρά και επιγραμματικά τους βασικούς κανόνες ασφάλειας που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, αλλά και να απαιτούμε την εφαρμογή τους από όλες τις επιχειρήσεις που εκμισθώνουν θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής.
Ο «Δωδεκάλογος της Ασφάλειας», που θα αναρτηθεί και στον ιστότοπο του Safewatersports, www.safewatersports.gr, και εκπονήθηκε από το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα
H ενημερωτική πρωτοβουλία υποστηρίζεται επίσης από τον το οποίο είναι το θεσμικό όργανο των πλοιοκτητών της ακτοπλοΐας.
Επίσης, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.), και προσωπικά του προέδρου αυτής κ. Σακέλλη, θα προβάλλεται καθημερινά και σε όλα τα δρομολόγια των ακτοπλοικών εταιρειών ειδικό video spot προς ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων στα θαλάσσια σπορ, αμέσως μετά από το video με τους κανόνες ασφάλειας που προβάλλεται σήμερα σε όλα τα επιβατηγά πλοία.
Η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολλά παιδιά της στις ελληνικές θάλασσες από μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας στα θαλάσσια σπορ. Πρίν λίγες μέρες, σκοτώθηκε και μία νέα γυναίκα που ήρθε στη χώρα μας για διακοπές και δεν θα ξαναγυρίσει στους δικούς της. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να βάλουμε τέλος σ’ αυτήν την τραγωδία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.