Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα “Ένας συγγραφέας - ένα βιβλίο - μια τάξη - μια εποχή”: Στεφανάκης - Μιχαηλίδης - Χωμενίδης - Λαπατά συζητούν με τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά

“Ένας συγγραφέας - ένα βιβλίο - μια τάξη - μια εποχή”: Στεφανάκης - Μιχαηλίδης - Χωμενίδης - Λαπατά συζητούν με τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά

Lycée Franco Hellénique Eugène Delacroix

Για το Lycée Franco Hellénique Eugène Delacroix οΙανουάριος 2015 θα είναι ένας μήνας αφιερωμένος σε νεοέλληνες συγγραφείς και το έργο τους. Η λογοτεχνική προσέγγιση συνδυάζεται εδώ με την ιστορική γνώση και ματιά, καθώς σε κάθε βιβλίο ενδιαφέρει και η ιστορική περίοδος στην οποία αναφέρεται, οι πληροφορίες και εικόνες γι’ αυτήν. Λογοτεχνία, ιστορία, κοινωνία, σ’ ένα άρρηκτο δέσιμο, όπως και στη ζωή...
Τέσσερις συναντήσεις και συζητήσεις με νεοέλληνες συγγραφείς είναι προγραμματισμένες για τους μαθητές της Σχολής, τον Ιανουάριο του 2015, στο πλαίσιο της κοινής δράσης των δύο τμημάτων, ελληνικού και γαλλικού, με θέμα “Ένας συγγραφέας - ένα βιβλίο - μια τάξη - μια εποχή”.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, 11 - 12, στο μεγάλο Χολ: ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά για το βιβλίο του “Άρια” με τους μαθητές της Α’ Λυκείου.
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015, 11.45 - 12.45, στη Βιβλιοθήκη: ο Γιώργος Μιχαηλίδης κουβεντιάζει με μαθητές της Β’ Λυκείου πάνω στο βιβλίο του “Άγιοι Έρωτες”.
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, 11 - 12, στο μεγάλο Χολ: ο Χρήστος Χωμενίδης συναντά τους μαθητές της Α΄Λυκείου και συζητά μαζί τους για το βιβλίο του “Νίκη”.
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, 13.30 - 14.30, στο Χολ: η Φιλομήλα Λαπατά παρουσιάζει το βιβλίο της “Οι κόρες του νερού”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.