Αρχική Σχολή Γονέων «Ένας τύπος σου στέλνει αίτημα φιλίας στο Facebook… λίγες μέρες μετά, χάνεις το παιδί σου»: Το viral post των τελευταίων ημερών

«Ένας τύπος σου στέλνει αίτημα φιλίας στο Facebook… λίγες μέρες μετά, χάνεις το παιδί σου»: Το viral post των τελευταίων ημερών

Αμέτρητοι γονείς «ανέβασαν» την τελευταία εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των παιδιών τους από την πρώτη τους ημέρα στο σχολείο, κρίνοντας υπερβολικές τις παραινέσεις ειδικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης να μην το κάνουν αυτό. «Τι πειράζει αν δουν οι φίλοι μου τις φωτογραφίες των παιδιών μου έξω από το σχολείο τους;», αναρωτιούνται πολλοί γονείς. «Τι κακό μπορεί να συμβεί;».

Απάντηση σε αυτό έδωσε πρόσφατα με μια ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook η παιδοδοντίατρος Δρ. Γιολάντα Σαλαπάτα, περιγράφοντας ένα περιστατικό που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι αληθινό. Υπερβολικό; Ίσως. Ακραίο; Μπορεί. Το ρισκάρετε, όμως, να συμβεί κάτι τέτοιο στο παιδί σας;

«Ένας τύπος σας στέλνει αίτημα φιλίας στο Facebook. Δεν τον γνωρίζετε αλλά αποδέχεστε το αίτημα φιλίας καθώς στη φωτογραφία προφίλ του δείχνει πολύ χαριτωμένος.

Είναι η πρώτη μέρα της κόρης σας στο σχολείο και δείχνει πολύ όμορφη μέσα στη νέα της στολή. Εσείς την φωτογραφίζετε και ανεβάζετε τη φωτογραφία στο Facebook ώστε να τη δουν οι φίλοι σας.

Είστε τόσο ενθουσιασμένη που την αφήσατε στο νέο σχολείο της και κάνετε check in γράφοντας “Δε μπορώ να το πιστέψω πόσο μεγάλωσε. Πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος. Είμαι μια περήφανη μαμά”.

Εν τω μεταξύ, ο τύπος-μυστήριο του οποίου αποδεχθήκατε το αίτημα φιλίας το πρωί, αποθηκεύει στο κινητό του τη φωτογραφία της κόρης σας και τη στέλνει σε άλλους 60 άντρες σε όλο τον κόσμο με τη λεζάντα “Γυναίκα, Αμερική, 5 Ετών, Καστανά μαλλιά, Μαύρα μάτια, 5.000$”.

Όχι μόνο έδωσες μία φωτογραφία του παιδιού σου σε έναν διακινητή αλλά του είπες που ακριβώς βρίσκεται το σχολείο του.

Έπειτα, το μεσημέρι πας να πάρεις την κόρη σου από το σχολείο αλλά δεν είναι πουθενά.

Το μικρό κορίτσι αγοράστηκε από έναν 43χρονο παιδεραστή πριν καν φτάσετε σπίτι σας το πρωί. Τώρα είναι στο δρόμο προς τη Νότια Αφρική με μία τσάντα πάνω από το κεφάλι της και κλαίει καθώς ένας άντρας τον οποίο δεν έχει δει ποτέ ξανά την πήρε από το σχολείο. Δε ξέρει που πηγαίνει, που είναι οι γονείς της και τι πρόκειται να της συμβεί.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.