Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Ενημερωνόμαστε για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο με τη χρήση του Cyberkid

Ενημερωνόμαστε για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο με τη χρήση του Cyberkid

cyberkidΟ Δήμος Παύλου Μελά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στο Κέντρο Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης" (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη), ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής «Cyberkid».

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, παιδιά και όσους ενήλικες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Cyberkids
Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, και τις θεματικές ενότητες θα παρουσιάσουν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει o Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βάϊος Χόνδρος.

bannerplus

Οι θεματολογίες που θα αναπτυχθούν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας είναι:
-η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
-ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων,
-τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης,
-τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, καθώς και
-στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
-η εφαρμογή «Cyberkid», η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας και τίθεται στην υπηρεσία των παιδιών για ασφάλεια στο δρόμο, στο σπίτι, στο σχολείο, στο διαδίκτυο.

Είσοδος ελεύθερη

Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης
Λαγκαδά 221, Θεσσαλονίκη
2313302833,34


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.