Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Ενημερωνόμαστε για το Computing και τη Φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη (2-4/7)

Ενημερωνόμαστε για το Computing και τη Φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη (2-4/7)

Cloud-computingTo American College of Thessaloniki (ACT) μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια διοργανώνει από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου 2014 το 29ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Computing και τη Φιλοσοφία (International Association for Computing and Philosophy, IACAP). Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 80 διαπρεπείς καθηγητές και ακαδημαϊκοί ερευνητές από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν θεματικές όπως:

Οι δυνατότητες, οι προοπτικές και οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την εξέλιξη της τεχνολογίας
Η επίδραση των τεχνολογιών στην κοινωνία και τον πολιτισμό
Τα όρια της Επιστήμης της Πληροφορικής
Τα ηθικά ζητήματα που γεννούν η χρήση των υπολογιστών και η εξέλιξη της Πληροφορικής
Η λειτουργία της ανθρώπινης σκέψης σε σχέση με τη λειτουργία ενός υπολογιστή

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι κορυφαίοι επιστήμονες στον κόσμο όπως ο Ronald Arkin, Eρευνητής Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Georgia που θα μιλήσει με θέμα «Η χρήση των ρομπότ στην Περίθαλψη» ο Selmer Bringsjord, Καθηγητής Πληροφορικής, Φιλοσοφίας και Νοητικής Επιστήμης και ο οποίος, μεταξύ άλλων, προγραμματίζει τον υπολογιστή Watson, που κέρδισε το αμερικάνικο τηλεπαιχνίδι Jeopardy, κ.ά..

Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Selmer Bringsjord την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 14:00 στο Αμφιθέατρο του New Building του ACT και είναι ανοιχτή για το κοινό.
Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Dr. Vincent C. Müller, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο American College of Thessaloniki, Ακαδημαϊκός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τις Νοητικές Επιστήμες, τη Ρομποτική και τη Διαδραστικότητα (European Network for Cognitive Systems, Robotics and Interaction). www.sophia.de

Οι κεντρικές ομιλίες είναι ανοιχτές για το κοινό, ενώ για την παρακολούθηση των εργασιών απαιτείται εγγραφή στο: http://www.pt-ai.org/iacap/2014/registration

Για να δείτε τους ομιλητές και το πρόγραμμα του Συνεδρίου: http://www.pt-ai.org/iacap/2014/registered-participants
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2310 398.342


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.