Αρχική Νέα Ενημερωνόμαστε για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά στο διαδίκτυο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2/7)

Ενημερωνόμαστε για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά στο διαδίκτυο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2/7)

asfaleia_Sto_diadiktio_kai_ta_paidia_masΣτην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι γνωστό ότι τα παιδιά αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο «μπροστά σε έναν υπολογιστή» . Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά σερφάρουν και παίζουν με το διαδίκτυο  συχνά χωρίς έλεγχο και για πολλές ώρες. Η υπερβολική χρήση εξελίσσεται σε ορισμένες περιπτώσεις σε εξάρτηση ενώ πολλές φορές σχετίζεται με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες ανηλίκων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon κατέχοντας ηγετική θέση στην παιδική ενημέρωση και ψυχαγωγία αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων για γονείς , εκπαιδευτικούς και παιδιά με τίτλο  “nick in action”. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ημερίδα «Παιδί και Διαδίκτυο. Ευκαιρίες, Προκλήσεις , Κίνδυνοι»  που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 2 Ιουλίου  (10:00-16:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , αίθουσα MC3 επίπεδο Ν. Σκαλκώτας).

Το Nickelodeon πιστό στον σκοπό της κοινωνικής του προσφοράς και στο πλαίσιο των δράσεων προσανατολισμένων σε νέους και παιδιά, ανέλαβε την οποία ανέλαβε ήδη από την έναρξη εκπομπής του προγράμματος του στην Ελλάδα, επιχειρεί κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μέσω ενός εποικοδομητικού δημόσιου διαλόγου, που θα διεξαχθεί μεταξύ των πλέον αρμοδίων φορέων από την πλευρά της πολιτείας και του επιστημονικού κόσμου, να πραγματευθεί όλα εκείνα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και ασφαλή χρήση  και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και παράλληλα με τις παθογένειες που προκαλείται από την λανθασμένη χρήση τις αιτίες αλλά και τις λύσεις του από την άλλη. Στόχος του η  πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση των παιδιών, των γονέων  και των εκπαιδευτικών.

Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό Διαλέξεων, Εργαστηρίων (Workshops), καθώς και Ελεύθερων Ανακοινώσεων, όπου θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από τον ελληνικό χώρο, σε συνεργασία με οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες αλλά και πανεπιστήμια διεθνούς κύρους.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του ακροατήριου και την συμμετοχή παιδιάτρων, ψυχολόγων, επιχειρηματιών, αθλητών κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.nickinaction.gr

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη υπό την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλησης θέσης. Δηλώστε της συμμετοχή σας και κάντε κράτηση της θέσης σας στα τηλέφωνα του nickelodeon  210 6871140 και 6932749713, στην κυρία Αντιγόνη Αναστοπούλου.

PD_LOGO_FINAL


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.