Αρχική InfoSchool Λύκειο Ενημέρωση μαθητών του Πειραιά για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Ενημέρωση μαθητών του Πειραιά για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

bigstock_portrait_of_happy_teens_lookin_13855142Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πρόληψη σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων ξεκινά στο πλαίσιο της εφαρμογής δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας στα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής. Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο Παιδείας.

Στόχος του προγράμματος είναι η διαφύλαξη της υγείας των εφήβων και περιλαμβάνει ομιλία από ειδικούς επιστήμονες, παρουσίαση οπτικού υλικού με διαδραστικές διαφάνειες, παροχή ιατρικών συμβουλών για την ορθή σεξουαλική συμπεριφορά και συζήτηση με τους μαθητές. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος πιλοτικά σε συγκεκριμένα σχολεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής και συστηματικά θα εφαρμοστεί κατά το σχολικό έτος 2013 -2014. Στον Πειραιά έχουν ήδη γίνει επισκέψεις σε δύο σχολεία:

1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Τομέα Υγείας & Πρόνοιας με ειδικότητες Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων.

9ο ΕΠΑΛ Πειραιά –Δημόσιο Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο, στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Τομέα Πλοιάρχων Ε.Ν. και Μηχανικών Ε.Ν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.