Ενώπιον της δικαιοσύνης οι γονείς που άφησαν τον 7χρονο γιο τους στο δάσος γιατί ήταν… άτακτος

Η ιστορία του 7χρονου που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του σε δάσος στην Ιαπωνία επειδή πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και ενδιαφέρον. Μετά από έξι νύχτες περιπλανώμενος σε ένα επικίνδυνο και αφιλόξενο δάσος ο  Yamato Tanooka βρέθηκε από τρεις στρατιώτες να κλαίει με αναφιλητά.

Το παιδί που αμέσως μετά την εγκατάλειψη των γονιών του οι οποίοι ήθελαν με αυτό τον τρόπο να το τιμωρήσουν έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκε. Οι  γονείς πιθανότατα θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι ότι άσκησαν ψυχολογική βία στο παιδί τους.

Η αστυνομία που στην έκθεσή της κάνει λόγο για ψυχολογική βία προσανατολίζεται στο να ασκήσει δίωξη εναντίον των γονιών για την απαράδεκτη και απάνθρωπη πράξη τους.

99721872_Yamato_Tanooka-news-large_trans++iEYSsjLjJhKdsvXqKaSPUwUWmdxqrtJcv12g5P6dUPM

Παιδοψυχολόγος που εξέτασε και μίλησε με το παιδί αποκάλυψε ότι από τις 28 Μαΐου που ο μικρός Yamato εγκαταλείφθηκε στο δάσος έκλαιγε ασταμάτητα. Το παιδί που όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν σε περιοχή όπου κατοικούν κυρίως αρκούδες για να ζεσταίνεται είχε βρει καταφύγιο σε μια καλύβα, δεν είχε φάει τίποτα και έπινε μόνο νερό. Είχε χάσει δύο κιλά και είχε πάθει ήπια αφυδάτωση.

Από τη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού περισσότερα από 180 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του. Το παιδί βρέθηκε σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων από το σημείο που αφέθηκε. Ο 7χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και οι ψυχολόγοι που είναι στο πλευρό του δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα το επιστρέψουν στους γονείς του.

https://youtu.be/W6-zLtYnTR4