Αρχική InfoMommy Νέα Ενοχος, αλλά δεν πάει φυλακή ο φούρναρης – ιδιοκτήτης στριπτιτζάδικων

Ενοχος, αλλά δεν πάει φυλακή ο φούρναρης – ιδιοκτήτης στριπτιτζάδικων

B44251ACBA5E971A455CC5E4BDE193E7

Κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία, τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 χρόνια, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους και υψηλές χρηματικές εγγυήσεις.

Ο λόγος για τους 4 από τους.... 23 κατηγορούμενους, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε υπόθεση trafficking με το κατηγορητήριο να τους αποδίδει βαριές πράξεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι εμπλεκόμενοι, με τον βασικό κατηγορούμενο ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, έφερναν γυναίκες από ανατολικές χώρες, τις οποίες έπειθαν ότι εδώ θα εργαστούν ως χορεύτριες, αλλά στην πραγματικότητα τις κρατούσαν με το ζόρι σε σπίτια που νοίκιαζαν, και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε μαγαζιά στριπτιζ που διατηρούσαν. Τα “κέρδη” από την επιχείριση, τα ξέπλεναν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στους φούρνους που είχαν στην ιδιοκτησία τους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους ιδιοκτήτη των φούρνων, και τρεις ακόμη υπάλληλους του καταστήματος, για σωματεμπορία και εγκληματική οργάνωση, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων κρίθηκε ένοχος και για αρπαγή.

Οι κατηγορούμενοι, όπως σχολίαζαν νομικοί, έπεσαν στα μαλακά, αφού η βασική καταγγέλουσα, εμφανιζόμενη στο δικαστήριο άλλαξε την κατάθεσή της, υποστηρίζοντας ότι αυτά που είχε πει αρχικά στην αστυνομία “δεν ήταν ακριβώς” έτσι...

“Η την έπιασαν τύψεις, ή απειλήθηκε, ή τα λεφτά είναι πολλά Άρη” είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή και των 23 κατηγορουμένων.

Η δεύτερη κοπέλα που είχε προβεί σε καταγγελίες δεν κατέθεσε στο δικαστήριο....ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση μειοψήφισε σε περιπτώσεις η πρόεδρος της έδρας.

Ελεύθεροι με εγγυήσεις

Για τους τέσσερις καταδικασθέντες αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και με την καταβολή εγγυοδοσίας.

Για τον Αγ. Γιανακόπουλο ορίστηκε το ποσό των 200.000 ευρώ, για τον Φλιοστόρ Ιγκόρ 70.000 ευρώ, για τον Κ. Κύρου, η εγγύηση ορίστηκε στα 50.000 ευρώ, ενώ για τον Μιχαήλ Κρέτου στα 20.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς ένα μέλος της έδρας έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Πηγή: iefimerida


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.